لایحه حفاظت از خاك در مجلس خاك می خورد

لایحه حفاظت از خاك در مجلس خاك می خورد

به گزارش گل اركیده معاون دفتر آبخیزداری و حفاظت خاك سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری ضمن انتقاد از اینكه لایحه جامع حفاظت خاك و آبخیزداری در مجلس هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است، اظهار داشت: ˮسیلˮ پاسخ طبیعی اكوسیستم است و رابطه مستقیمی با رویكردها و اقدامات مسئولان و مردم محلی در محیط زیست دارد.



به گزارش گل اركیده به نقل از ایسنا، رحمانی در مصاحبه با یك شبكه رادیویی ضمن اشاره به تعریفی از مقوله آبخیزداری و اهمیت آن در كنترل سیل بیان كرد: آبخیزداری بعنوان یك دانش پایه در كشورهای پیشرفته دنیا پایه گذاری شده و بیشتر از ۵۰ سال است كه اغلب كشورهای توسعه یافته از این دانش استفاده می نمایند. آبخیزداری اغلب فاكتورهای موثر در یك حوضه شامل نقاط شهری، روستایی، جنگل ها، مراتع، بیابان ها، كوهستان ها و كلیه محدوده جغرافیایی را بررسی و برای آنها برنامه ریزی می كند.

معاونت دفتر آبخیزداری و حفاظت خاك سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور با اشاره به اینكه ما در ایران شش كلان حوضه داریم، اظهار داشت: آبخیزداری، مدیریت پایدار منابع زیستی حوضه های آبخیز را به صورت پایدار و موثر انجام می دهد. این مدیریت شامل مدیریت روان آب ها، آلاینده های آب و هوا و خاك و پدیده گازهای گلخانه ای و حتی فاضلاب های شهری است همینطور آبخیزداری از بحران هایی مثل سیل، فرسایش، رسوب، خشكسالی و كم آبی پیشگیری می كند.

رحمانی افزود: در سال های گذشته شاهد غفلت از آبخیزداری در كشور بودیم، اما از سال ۱۳۹۷ با عنایت مقام معظم رهبری به این موضوع، ۲۰۰ میلیون دلار از صندوق ذخیره ارزی به بخش آبخیزداری اختصاص یافت و همین كار سبب كاهش خسارات سیل های اخیر شد.

وی ضمن انتقاد از اینكه لایحه جامع حفاظت خاك و آبخیزداری در مجلس هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است، اظهار داشت: سیل پاسخ طبیعی اكوسیستم است و رابطه مستقیمی با رویكردها و اقدامات مسئولان و مردم محلی در محیط زیست دارد. هنگامی كه منازل مسكونی و حتی ادارات دولتی در حریم رودخانه ها ایجاد می شود باید منتظر اتفاقات دلخراشی مانند سیل های اخیر باشیم.

در ادامه این برنامه صباغی -مسئول گروه كنترل سیل و آبخیزداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری- اضافه كرد: گزارشات اخیر همكاران ما در استان های مختلف كشور نشان داده است كه پروژه های آبخیزداری در كنترل و مهار سیلاب ها عملكرد خوبی دارند.

وی با اشاره به سیل مخرب سال ۱۳۸۰ در نقطه تلاقی استان گلستان، سمنان و خراسان شمالی اظهار داشت: این سیل ۴۵۰ نفر كشته بر جای گذاشت كه نشانه عمق فاجعه بود اما در سیل اخیر با عنایت به افزایش آگاهی مردم، وجود وسایل ارتباطی و عملیات موفق آبخیزداری كشور، این تعداد كشته به ۸ نفر كاهش پیدا كرد. ضمن آنكه بیشترین تخریب سیل امسال در منطقه خلیج گرگان رخ داد و در محدوده سیل سال ۱۳۸۰ شاهد خسارت آنچنانی نبودیم.

صباغی در انتها اظهار داشت: ما در سیلاب های اخیر ۲ میلیارد مترمكعب از حجم سیلاب را مدیریت كردیم و این كارتأثیر زیادی بر تغذیه سفره های زیرزمینی كشور خواهد گذاشت.




1398/02/01
16:27:48
5.0 / ۵
4299
تگهای خبر: آب , آلاینده , باغ , جنگل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
GOl Orkideh
گل ارکيده

گل اركیده

گل و گیاه

golorkideh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل اركیده محفوظ است