در نشست هم اندیشی پیشگیری از حریق در همدان مطرح شد؛

كوهنوردان بهترین افراد برای كمك به مدیریت حریق

كوهنوردان بهترین افراد برای كمك به مدیریت حریق

به گزارش گل ارکیده همدان رییس اداره مدیریت حریق سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اعلام نمود: مطابق استانداردهای جهانی حریق، امکان مهار و کنترل آتش سوزی بدون همراهی و همکاری مردم وجود ندارد و دراین میان کوهنوردان بهترین افراد برای کمک به حوزه مدیریت حریق هستند.


مهرداد اکبریان سه شنبه ۱۱ خردادماه در نشست هم اندیشی پیش گیری از حریق در همدان، بیان کرد: این سازمان در زمینه مدیریت و مهار حریق تنهاست و برای موفقیت بیشتر و بهتر دراین زمینه نیازمند همراهی و همکاری همه نهادها به ویژه جوامع محلی است.
وی ادامه داد: مطابق استانداردهای جهانی حریق، امکان مهار و کنترل آتش سوزی بدون همراهی و همکاری مردم وجود ندارد و دراین میان کوهنوردان بهترین افراد برای کمک به حوزه مدیریت حریق هستند.
اکبریان با تاکید بر ضرورت آموزش گروه های مختلف در حوزه مهار حریق، اظهار نمود: جان باختن افراد در جریان کوشش برای مهار حریق ناشی از ضعف آموزش و نبود هماهنگی است چونکه نداشتن شناخت کافی از رفتار آتش و خطرات احتمالی آن، مدیریت و مهار حریق را با چالش و مشکل جدی مواجه می کند.
وی افزود: مؤلفه آموزش از اهمیت بسیار بالایی برخوردارست به شکلی که کوهنوردان باید بدانند نوع آتش سوزی در یال شمالی با یال جنوبی منطقه زاگرس متفاوت می باشد و مهار هر یک از آنها نیازمند روش ها و اقدامات خاصی است.
اکبریان تاکید کرد: بروز آتش سوزی در عرصه های منابع طبیعی یک امر طبیعی و اجتناب ناپذیر است و هیچگاه ضعف تلقی نمی گردد اما کشف و مهار دیرهنگام آتش با وسایل موجود به واقع یک ضعف جدی شمرده می شود.
وی راه اندازی سامانه همیار طبیعت را زمینه ای برای ساماندهی دوستداران منابع طبیعی عنوان نمود و تصریح کرد: تجهیزات مورد نیاز برای حریق را بجای انبار باید در محل های نزدیک به مناطق لطمه پذیر واقع در روستاها نگهداری کرد تا در صورت نیاز دسترسی به تجهیزات آسان باشد.
رییس اداره مدیریت حریق سازمان منابع طبیعی اظهار داشت: کنترل حریق همیشه نیازمند رفتار تهاجمی نیست بلکه این اقدام بیشتر مواقع احتمال لطمه به فرد را بیشتر می کند بدین سبب باید با در پیش گرفتن رویکرد آموزشی، راهبرد را از تهاجمی به تدافعی و پیشگیرانه هدایت کرد و با انجام کوچکترین کار همچون ایجاد «آتش بُر» دامنه حریق را محدود نماییم.
وی مطرح کرد: وسعت اراضی منابع طبیعی و سخت گذر بودن این مناطق همچون چالش های منابع طبیعی است و ورود به عرصه مهار آتش بدون توجه به مؤلفه آموزش یک ضعف شمرده می شود.
مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکت ‎های مردمی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور نیز اظهار داشت: در امتداد جلب مشارکت و همراهی مردم برای حفاظت از عرصه های طبیعی، قسمتی از وظایف و کارهای این سازمان به تشکل های مردم نهاد واگذار شده است.
حسین میرزایی اضافه کرد: جهت استفاده از ظرفیت قانونی و توانمندسازی تشکل های مردم نهاد، سال قبل ۴۳۰ قرارداد واگذاری کار به تشکل ها و نهادهای مردمی منعقد و قسمتی از کارهای اجرائی در مجموع به ارزش ۷۰ میلیارد تومان اعتبار به تشکل ها و نهادهای مردمی واگذار شد.
وی با اعلان اینکه جلب مشارکت مردم یک راهبردی الزامی است، اظهار نمود: در همین ارتباط سال قبل بیش از ۴۰۰ نهاد مردمی فعال در زمینه محیط زیست و منابع طبیعی بعنوان تشکل های دوست دار طبیعت، سازماندهی شدند.
مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی سازمان جنگلها تاکید کرد: جلب مشارکت های مردمی یکی از راهبردهای اصلی سازمان جنگلها است چونکه وسعت منابع طبیعی بصورت تقریبی به اندازه کل کشور است و همه مردم به شکل های مختلف با منابع طبیعی در ارتباط هستند.
وی بیان کرد: استفاده از ظرفیت و مشارکت مردم در سطح مدارس، روستاها و مناطق عشایری و شهری نیز نمود پیدا کرده و در همین ارتباط سال قبل ۹۷ هزار نفر بعنوان همیار طبیعت در سامانه مربوطه ثبت نام کردند.
میرزایی با اعلان اینکه شمار همیاران طبیعت تا آخر سال جاری به ۲۰۰ هزار نفر خواهد رسید، اضافه کرد: این افراد در قالب سه گروه دانش آموزی، مروج و محافظ طبیعت سازماندهی می شوند.
وی مطرح کرد: بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای جلب مشارکت های مردمی، ترویج و آموزش نیاز است که در بهترین حالت ۲۰ درصد این رقم در سال محقق می شود، سال قبل از این سرفصل ۱۷ میلیارد تومان برای بحث آموزش به سازمان جنگلها اختصاص داده شد.
میرزایی افزود: قسمتی از کار سازمان جنگلها با دستگاه های اجرائی به اشتراک گذاشته و تفاهم نامه هایی در این راستا منعقد شده که برای نمونه با آموزش و پرورش و نهضت سوادآموزی تفاهم نامه ملی برای فعالیت دانش آموزان در قالب اردوهای فرهنگی برای حضور در عرصه های منعقد شده است.
به گفته ی ایشان، سال قبل ۲۰ هزار همیار طبیعت از بین دانش آموزان مشتاق منابع طبیعی جذب شدند که این افراد می توانند بعنوان سفیران انفال در خانواده و جامعه کمک کنند.
به گزارش گل ارکیده به نقل از ایسنا، جلسه هم اندیشی پیش گیری از حریق در عرصه های منابع طبیعی با حضور مدیران سازمان جنگلها، یگان حفاظت منابع طبیعی، مدیریت بحران و هیئت های کوهنوردی استانهای چهارمحال و بختیاری، همدان و لرستان به مدت دو روز در شهر همدان برگزار می گردد.




منبع:

1400/03/11
22:53:31
5.0 / ۵
875
تگهای خبر: آب , تجهیزات , جنگل , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
GOl Orkideh
گل ارکيده

گل اركیده

گل و گیاه

golorkideh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل اركیده محفوظ است