گام محققان دانشگاهی برای تصفیه پساب و بازچرخانی آب در كشور

گام محققان دانشگاهی برای تصفیه پساب و بازچرخانی آب در كشور

به گزارش گل ارکیده عضو هیئت علمی دانشکده علوم دریایی و محیطی و رئیس مرکز پژوهشی حوضه اقلیمی خزر دانشگاه مازندران اظهار داشت: با ساخت سامانه پالایش هیدروسفریک، گام بلند برای تصفیه پساب ها و بازچرخانی آب توسط جامعه نخبگانی برداشته شده و انتظار است که متولیان امر در این حوزه حمایت های بعدی را برای تولید این محصول انجام دهند.


به گزارش گل ارکیده به نقل از ایسنا، دکتر مریم آخوندیان با بیان این خبر اظهار داشت: با پشتیبانی از ایده «سامانه هیدروسفریک پالایش پساب و آب دریا» که توسط یکی از پژوهشگران مستقل حوزه محیط زیست پیشنهاد شده بود، طراحی و ساخت پروتوتایپ این سامانه تصفیه آب در دانشگاه مازندران با موفقیت به انجام رسید.
رئیس مرکز پژوهشی حوضه اقلیمی خزر در تشریح اقدامات انجام شده و ضرورت برنامه ریزی برای بازچرخانی آب اظهار نمود: هم اکنون بحران کم آبی، جوامع انسانی را به شدت متوجه امکان شیرین سازی و استفاده از آب های شور کرده است.

وی تصریح کرد: تکنولوژی های موجود تابحال به شدت با محیط زیست ناسازگار بوده و سبب بروز مشکلات مختلف زیست محیطی می شود و از طرفی هم تنش های کمی و کیفی ناشی از ورود پساب های تصفیه نشده، محیط زیست طبیعی کره زمین را به شدت گرفتار چالش و بحران کرده است.

آخوندیان افزود: تداوم گرمایش زمین و گسترش بیابان ها، هر روز بیشتر از پیش چالش برانگیز شده و محدودیت منابع آب شیرین و بهداشتی به معضل جدی همه دولت ها تبدیل گشته است.

وی با بیان اینکه فعالیت صنایع، کشاورزی، گسترش سکونت گاه های انسانی وتغییر الگوی زندگی انسان مدرن هم سبب افزایش تولید پساب ها شده است، اضافه کرد: ایجاد آلودگی منابع دیگر، منابع آبی قابل مصرف را هم به شدت محدود کرده است.

آخوندیان افزود: با عنایت به رویکرد تعاملی مرکز پژوهشی حوضه اقلیمی خزر در دانشگاه مازندران پروتوتایپ این سامانه پالایش آب تحت عنوان"سامانه هیدروسفریک پالایش پساب و آب دریا" با موفقیت ساخته شده و مورد آزمایش قرارگرفت.

وی با بیان اینکه در طراحی این سامانه، تکنیک های موجود در طبیعت برای بازچرخانی آب به دقت مطالعه شده و به شکل مینیاتوری بازسازی شده است، اضافه کرد: در این کار، الگوی تشکیل باران در طبیعت و ایجاد نواحی کم فشار و پرفشار و ارتباط بین آن نواحی به صورت انسان ساخت تهیه شده است تا آب های شور و پساب ها را تصفیه و کیفیت آب خروجی نزدیک به خلوص آب باران باشد.

آخوندیان اظهار داشت: پیشبینی می شود که با تولید نمونه صنعتی این سامانه و اجرای این طرح در مقیاس بزرگ که با جلب حامیان مالی قابل اجرا می باشد، نقطه عطفی در الگوی مدیریت آب به وجود آید که نه تنها فشار وارد بر محیط زیست را می کاهد، بلکه فرصت مطلوبی را برای احیای اکوسیستم های طبیعی فراهم می آورد.

وی ادامه داد: مهم ترین خصوصیت این طرح، تکنیک مورد استفاده در آن است. اکوتکنولوژی، غالباً از منظر مدیریت پدیده های محیطی مورد توجه قرار می گیرد. در این طرح، اکوتکنولوژی بعنوان منبع طراحی تکنیک به کار رفته و سامانه ای را طراحی نموده ایم که تکنیک زیربنایی آنرا طبیعت در طول میلیاردها سال ساخته و مورد استفاده قرار داده است. این طرح در مقیاس های مختلف قابل طراحی و اجرا است.

آخوندیان اظهار داشت: طراحی و اجرای ایده اولیه حدود دو سال طول کشید و ازاین رو بخش اصلی تحقیق ها و طراحی های اولیه قبل از طرح کردن آن در مراجع رسمی صورت گرفته بود.

وی ادامه داد: مقیاس نمونه صنعتی و هم چنین شرایط اقلیمی منطقه ای که طرح در آن اجرا خواهد شد در تعیین هزینه ساخت و اجرای آن موثر است. اما برآورد ما برای اجرای هر طرح پایلوت دارای کاربرد محدود، هم اکنون حدود ۵۰۰ میلیون تومان است.

به نقل از وزارت علوم، آخوندیان اظهار داشت: این سامانه قابلیت استفاده در شناورها را هم دارد، البته باید در نظر گرفت به جهت وجود شرایط تحرک تقریباً دائمی، بخش هایی از سامانه باید به صورت پرتابل طراحی و ساخته شود.





منبع:

1400/03/01
21:11:45
5.0 / ۵
917
تگهای خبر: آب , آلودگی , اقلیم , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
GOl Orkideh
گل ارکيده

گل اركیده

گل و گیاه

golorkideh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل اركیده محفوظ است