عضو شورای شهر شاهرود:
ذخیره آبی شاهرود در معرض نابودی است
به گزارش گل اركیده عضو شورای شهر شاهرود با اعلان اینكه تخریب شاهوار توسط معدن بوكسیت دارای عوارض قابل روئیت و ناملموس است، اظهار داشت: 235 میلیون متر مكعب آب شاهوار در معرض نابودی است.
دریافت 16 MB
حسینعلی سمیعی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به مؤلفه های مخرب معدن بوکسیت تاش در قله شاهوار، بیان کرد: شاهوار با سه هزار و ۹۴۵ متر بلندترین قله شرق البرز است اما تا ارتفاع سه هزار و ۵۰۰ متری آثار معدن کاوی در آن دیده می شود.
وی اضافه کرد: این آثار متأسفانه ملموس و غیر ملموس هستند که آثار ملموس آن تخریب محیط زیست، پوشش گیاهی، ایجاد جاده ای که حتی نمونه آن برای مردم در راه های اصلی کشور نیز ساخته نشده و … همه از آثار ملموس و قابل روئیت این معدن هستند.
عضو شورای شهر شاهرود اظهار داشت: بر اساس گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، شاهوار ۲۳۵ میلیون متر مکعب ذخیره آبی دارد یعنی برابر با سد کرج؛ در نتیجه این آمار نشان میدهد که تخریب یک ذخیره گاه آبی به آسانی انجام شده و با هیچ قیمتی قابل جبران نیست.
سمیعی با طرح این سوال که معدن راحت ترین شیوه برداشت یعنی انفجار را انتخاب نموده و عوارض انفجار برای جایی که میلیون ها متر مکعب ذخیره آبی دارد چه می تواند باشد؟ اظهار داشت: در تحقیق مرکز پژوهش های نیز به این مخاطرات آبی اشاره شده است از طرف دیگر انفجارها می تواند جهت منابع آبی را از شاهرود به سمت علی آباد در استان گلستان تغییر دهد.
وی با اعلان اینکه پروانه بهره برداری معدن بوکسیت یک هزار و ۳۱۳ هکتار بوده است و این میزان چه پهنه عظیمی را شامل می شود؟ اگر قرار باشد معدن کاری ادامه داشته باشد در چند سال آتی از شاهوار چیزی باقی نخواهد ماند، اظهار داشت: متأسفانه در این بحث معدن کاوی اصول قانونی هم حتی رعایت نشده است، برنامه ششم توسعه می گوید بهره بردار پیش از بهره برداری باید ارزیابی زیست محیطی داشته باشد که متأسفانه در شاهوار شاهد آن نیستیم.
عضو شورای شهر شاهرود بیان کرد: ایجاد جاده ای به طول هفت هزار و ۵۰۰ متر و عرضی که در بعضی نقاط به بیش از ۱۲ متر می رسد نشان از حجم عظیمی از تخریب محیط زیست دارد، تعداد قابل توجهی درخت ممنوع القطع اورس در شاهوار قطع شده که این مساله از دیگر مسائلی است که در کنار نخاله ها و دپوی باطله ها می توان با چشم دید.
سمیعی با اعلان اینکه برخی عوارض معدن قابل روئیت نیست و ممکنست برای ده تا ۲۰ سال دیگر برای مردم شاهرود نمایان شود، اشاره کرد: منابع آبی شاهوار که امروز معدنکاران بدون هیچ بهایی در حال تخریب آن هستند، یکی از این دسته آثار مخرب معدن شمرده می شود که در آینده نمایان خواهد شد.
منبع: گل اركیده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب