مدیرعامل انجمن یوزپلنگ ایرانی عنوان كرد

لزوم همكاری همگانی در حفاظت از یوز

لزوم همكاری همگانی در حفاظت از یوز

به گزارش گل اركیده مدیرعامل انجمن یوزپلنگ ایرانی با تاكید بر این كه انجمن یوزپلنگ ایرانی همكاری همه كارشناسان را در حفاظت یوزپلنگ آسیایی ضروری می داند، اظهار داشت: انجمن طرحی مختص استان سمنان نگارش نكرده است.



مرتضی پورمیرزای، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سال ۲۰۱۶ در مقاله ای كه ۵۴ نفر از افراد سرشناس حوزه حفاظت از یوزپلنگ در جهان منتشر نمودند، جمعیت یوزپلنگ آسیایی كمتر از ۵۰ فرد اعلام شده است. امروز و بعد از ۴ سال، كمتر كسی روند كاهشی جمعیت یوزپلنگ آسیایی در سال های اخیر را انكار می كند. این مساله زنگ خطر بزرگی برای جمعیت باقیمانده یوزپلنگ در ایران است. در این شرایط می بایست تمامی افراد در حفاظت همكاری كرده و منابع مالی افزایش یابد. همین طور استفاده از تجربیات بین المللی می تواند راهگشا باشد.
وی اضافه كرد: تعداد تشكل های غیردولتی، كارشناسان، پژوهشگران و محیط بانان فعال در زیستگاه های یوزپلنگ در ایران با كشورهای آفریقایی قابل مقایسه نیست. نبود نیروی انسانی كافی منجر شده خیلی از تجارب كشورهای دیگر درباب حفظ یوزپلنگ در ایران قابل پیگیری نباشد. زیستگاه های یوزپلنگ با وسعت بالا نیازمند تعداد بالایی از كارشناسان است كه همزمان در مناطق فعال بوده، شرایط زیستی را پایش كرده و نیازهای حفاظتی را تا مرحله تامین پیگیری كنند.
پورمیرزای تصریح كرد: انجمن در ۱۸ سال فعالیت خود تلاش نموده است تا بتواند بیشترین زیستگاه ممكن را تحت پوشش كارهای خود قرار دهد. پایش ۱۱ منطقه تحت حفاظت شده و قرق اختصاصی برای جمعیت یوزپلنگ آسیایی همچون این تلاش ها بوده است. انجمن همین طور تلاش نموده است با مدیریت منابع آبی، تعمیر و تامین تجهیزات برای محیط بانان، تامین هزینه افزایش نیروی گشت زنی و … به ارتقا حفاظت مناطق كمك نماید.
مدیرعامل انجمن یوزپلنگ ایرانی اظهار داشت: از سال ۹۷ انجمن یوزپلنگ ایرانی، طرحی را در جهت تكثیر در شرایط نیمه طبیعی یوزپلنگ، مورد پیگیری قرار داده است. این اقدام كه از طرف سازمان حفاظت محیط زیست و پروژه بین المللی حفاظت از یوزپلنگ آسیایی، سال های پیش مورد نظر بوده، در مجموعه اقدامات انجمن، بعنوان فعالیتی موازی با حفاظت زیستگاه ها به آن توجه شده است. همین طور انجمن تلاش نموده تا لزوم گام برداشتن در این طرح حفاظتی را برای كارشناسان تبیین كند و در این خصوص در جلسات و نشست هایی كه توسط سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شده در كنار اساتید دانشگاه و كارشناسان گوناگون حضور داشته است.
پورمیرزای اضافه كرد: همچون محورهای دیگری كه انجمن در پیشبرد آن مؤثر بوده، طرحی است از طرف سازمان حفاظت محیط زیست، برای تكمیل در اختیار انجمن قرار گرفت و انجمن به صورت داوطلبانه، این طرح را كه ماحصل تفكرات و تلاش ها و پیگیری های مدیران پیشینِ پروژه حفاظت از یوزپلنگ بوده، تكمیل و باتوجه به علم روز دنیا اصلاح كرد. این طرح كه نزد سازمان محیط زیست است، از این توانایی برخوردارست كه باتوجه به زیرساخت ها و محدودیت های استانی، در هر استانی اجرا شود.
وی درباره انتقال اخیر یوزه ای پردیسان به سمنان اظهار داشت: بنظر می رسد سازمان در تلاش است تا با انتقال یوزپلنگ های پردیسان به پارك ملی توران تكثیر یوزپلنگ را در زیستگاه دنبال كند. انجمن امیدوار است این انتقال در امتداد راه اندازی ذخیره گاه نیمه طبیعی یوزپلنگ بوده باشد. در صورتیكه اداره كل محیط زیست استانِ سمنان، قصد جدی برای اجرای طرحِ مذكور در توران را داشته باشد، لازم است به ضروریات و جزئیات آن توجه ویژه كند. همین طور لازم است كه این مسیر موازی با كارهای زیستگاه انجام گیرد و خللی به حفاظت زیستگاه یوزپلنگ وارد نشود.
مدیرعامل انجمن یوزپلنگ ایرانی در پاسخ به اینكه آیا انتقال اخیر یوزها با اطلاع و طبق جزئیات طرح پیشنهادی این انجمن انجام شده یا نه اشاره كرد: به هر ترتیب ذكر این نكته حائز اهمیت می باشد كه انجمن طرحی مختص استان سمنان نگارش نكرده است و در جریان روند انتقال و جزئیات طرح پیش رو در این استان نیز نبوده و نیست. همین طور شفاف نیست كه استان سمنان كدام رویكرد تكثیر در اسارت یا شرایط نیمه طبیعی را مدنظر دارد. با این وجود انجمن در صورت انتقال موفقیت آمیز یوزپلنگ های پردیسان، طی همكاری با اداره كل سمنان تلاش خودرا برای ایجاد ذخیره گاهی كاملاً استاندارد برای تكثیر یوزپلنگ در شرایط نیمه طبیعی آغاز می كند.

1399/01/30
19:58:40
5.0 / ۵
3017
تگهای خبر: آب , تجهیزات , محیط زیست , مسیر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
GOl Orkideh
گل ارکيده

گل اركیده

گل و گیاه

golorkideh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل اركیده محفوظ است