تهیه دستورالعمل سبز سازی مشاغل در دستور كار سازمان محیط زیست

تهیه دستورالعمل سبز سازی مشاغل در دستور كار سازمان محیط زیست

به گزارش گل اركیده سرپرست دفتر اقتصاد و فناوری محیط زیست با اشاره به اینكه مشاغل سبز در جهت سیاست های حفظ محیط زیست فعالیت می نمایند و می توانند چالش های محیط زیستی را كاهش دهند، اظهار داشت: تهیه دستورالعمل سبزسازی مشاغل در دستور كار سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته است.



به گزارش گل اركیده به نقل از ایسنا كتایون حجتی اظهار داشت: مشاغل سبز می تواند به كاهش مصرف انرژی، كاهش پسماند، كاهش گازهای گلخانه ای، رونق اقتصاد، تخریب نشدن محیط زیست، ایجاد شغل و تولید سرمایه كمك نماید.

وی با تاكید بر اینكه به جهت اینكه بتوانیم مشاغل را به سمت و سوی سبز شدن پیش ببریم، نیازمند دستورالعمل هستیم، اظهاركرد: سازمان حفاظت محیط زیست مبادرت به تهیه دستورالعمل مشاغل سبز كرده است كه نخستین دستورالعمل مشاغل سبز مربوط به سبزسازی شغل هتلداری در ایران است.

حجتی تصریح كرد: به دنبال افزایش جمعیت و رواج مصرف گرایی در جوامع در حال توسعه، منابع طبیعی در معرض تهدید قرار گرفته و همین عامل سبب به وجود آمدن جنبش هایی با هدف كنترل میزان بهره برداری از منابع و اصلاح شیوه های مصرف شده است.

به گفته وی، تعریف برند سبز برای صنایع گوناگون یكی از نتایج عملی چنین حركت هایی بوده است كه با بهینه سازی مصرف منابع، علاوه بر اینكه هزینه ها را در بین مدت و بلندمدت می كاهد، هدف پایداری در مصرف را دنبال می كند. چنین فرآیندی باید در سایر مشاغل بخصوص مشاغلی كه بیشترین میزان آلودگی و تخریب محیط زیست را به دنبال دارند، لحاظ شود.

حجتی با اشاره به اینكه كشور ایران به علت وجود جاذبه های باستانی، تاریخی و طبیعی از ظرفیت های بسیار بالایی برای رشد و توسعه صنعت توریسم برخوردار است، تصریح كرد: در این بین هتل داری و اقامتگاه های گردشگری در سالهای اخیر رشد و گسترش زیادی داشته كه سبب معضلات زیست محیطی عدیده ای هم شده است ازاین رو هتلداری هم باید به شكل جدی به این فرایند ورود پیدا كند.

وی اضافه كرد: طبق تحقیقات انجام شده در تجربه های هتل های سبز، با اعمال روش های بهینه سازی در مصرف انرژی می توان با صرف هزینه های كم، میزان مصرف انرژی را در هتل ها به صورت متوسط از ۴۰ تا ۵۰ درصد كم كرد. با عنایت به هزینه های سرسام آور تامین حامل های انرژی، واضح است كه رویكرد سبزسازی هتل ها می تواند به كاهش هزینه های تمام شده در هتل ها كمك نماید و سودآوری مستقیم را برای هتلداران به همراه داشته باشد. از سوی دیگر با اعمال برنامه های زیست محیطی مانند كاهش زباله تولیدی، كمك بسزایی به محیط زیست كشورها می شود.

سرپرست دفتر اقتصاد و فناوری محیط زیست در ادامه اظهار داشت: بعد از برگزاری نمایشگاه بین المللی گردشگری فیتور ۲۰۱۳ در مادرید اسپانیا - كه عمده تمركز آن روی سیاست های توسعه پایدار در بخش گردشگری بود - خیلی از فعالان صنعت توریسم و هتلداران، سیاست های به اصطلاح سبز و منطبق با محیط زیست را در دستور كارشان قرار دادند. بعنوان مثال هتل های دارای علامت اكولوژیك در اروپا، آنهایی كه به مهمانان شان غذاهای ارگانیك عرضه می دهند، انبار یا زیرزمینی ساخته شده از مواد بازیافتی و دور ریختنی مثل بطری های پلاستیكی دارند و مبلمان اتاق ها از چوب های بازیافتی است، كم كم رونق گرفتند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان محیط زیست، حجتی در انتها اظهاركرد: ساختمان این گونه هتل ها، سیستم تهویه مطبوع ندارد اما به لطف وجود سیستم آب گرم كن و پنجره های سه جداره، حفظ دما در هر فصل سال در این اتاق ها به خوبی انجام می شود. برق این گونه هتل ها هم از راه مواد آلی به دست می آید و شیرهای آب، مجهز به سیستم اخطار اتلاف آب هستندعلاوه بر این زیر شاخه ای از «هتل های سبز» به نام «هتل گیاهی» هم برای طرفداران زندگی سبز به شدت در حال توسعه است. این هتل ها تنها به عرضه غذاهای گیاهی به مهمانان اش بسنده نمی كنند بلكه هدفشان انتشار یك شیوه زندگی هماهنگ و منطبق با محیط زیست از راه آموزش آشپزی گیاهی، برگزاری دوره های ورزشی در طبیعت و... است.




1398/04/09
01:20:11
5.0 / ۵
4881
تگهای خبر: آب , آلودگی , تجربه , زیست محیطی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
دوستهای گل اركیده
GOl Orkideh
گل ارکيده

گل اركیده

گل و گیاه

golorkideh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل اركیده محفوظ است