سایه سنگین قاچاقچیان چوب بر سر درختان آذربایجان غربی

سایه سنگین قاچاقچیان چوب بر سر درختان آذربایجان غربی

گل اركیده: محدودیت های قطع درختان و برداشت چوب از جنگل های شمال، بعضی از افراد سودجو را به غرب كشور و همچون جنگل های جنوبی آذربایجان غربی و منطقه «فیرورق» خوی سوق داده و نگرانی دوستداران طبیعت را به دنبال داشته است.


به گزارش گل اركیده به نقل از ایرنا طی 10 پارسال در مجموع 10 تُن چوب قاچاق در استان كشف شده بود در حالیكه امسال این میزان 15 برابر افزایش یافته و به 150 تُن رسیده است.
این در حالی است كه به قول كارشناسان تنها 10 درصد از چوب های قاچاق كشف و ضبط شده و مابقی به دور از چشم ماموران یگان حفاظت و عوامل انتظامی حمل میگردد.
در حالی كه انتشار تصاویر مربوط به حمل چوب در شبكه های اجتماعی شمال آذربایجان غربی سبب نگرانی مردم منطقه شده است، رییس اداره منابع طبیعی خوی معتقد می باشد كه این درختان قطع شده، همان درختان تبریزی و صنوبر حاشیه باغ ها هستند كه صاحبان این باغ ها سپس به عرصه رسیدن این درختان آنها را به فروش می رسانند.
حمید سخایی فر با اشاره به اینكه هیچ گونه مجوزی درباره قطع درختان تاكنون داده نشده، افزود: طبق قانون هركسی كه مبادرت به قطع و فروش درختان نارون و گردو كند، باید مجوز این اقدام خود را از اداره منابع طبیعی بگیرد و قطع این نوع درختان پیگرد قانونی دارد.
فرماندار شهرستان خوی باز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینكه هیچ درختی در این شهرستان قطع نشده است، گفت: غارت درختان در این شهر با این شدت و حدت كه در شبكه های اجتماعی مطرح می شود، وجود ندارد و بنده باز دستور لازم را جهت پیگیری ویژه این امر صادر كرده ام.
سیدمحمد عابدی اضافه كرد: درختان مسنّ مانند تبریزی از قدیم توسط صاحبان باغ ها قطع میگردد و به صورت طبیعی به فروش می رسد.
سالار كرلو، مدیرعامل تشكل زیست محیطی «یاپراق» خوی اما نظری دیگر در این خصوص دارد و معتقد می باشد با عنایت به ممنوعیت برداشت از جنگل های هیركانی شمال كشور و از سویی كاهش ارزش پول ملی كه موجب میگردد واردات چوب برای تاجران به صرفه نباشد، تاجران چوب به غرب هجوم آورده اند و خوی باز از این وضعیت بی نصیب نمانده است.
این فعال محیط زیست در گفت و گو با ایرنا با ابراز نگرانی شدید خود از وضعیت بحرانی پیش آمده برای درختان خوی گفت: برداشت بیش از اندازه ظرفیت انجام شده و در بعضی از موارد درختان غیرتجاری قطع میگردد.
جبرئیل قلی پور، رییس اداره محیط زیست خوی درباب این پدیده و مفاد قانونی یاد شده جهت مبارزه با خاطیان، اظهار داشت: برمبنای قانون حفظ و گسترس فضای سبز شهری و پیشگیری از قطع بی رویه هر نوع درخت و به هر طریقی در معابر و پارك ها، بوستان ها، محلات و باغ ها كه به تشخیص شورای شهر باغ شناخته شود، در محدوده حریم شهرها، بدون اجازه شهرداری و رعایت ضوابط شهرداری ممنوع می باشد.
وی بیان كرد: در حوزه استحفاظی خارج از محدوده شهر باز از شوراهای شهری و شهرداران شهرهای حومه تقاضا میگردد به وظیفه قانونی خود در این حوزه عمل كنند.
وی افزود: هر كسی درختان معابر، خیابان ها، بزرگراه ها و پارك ها و بوستان ها را عمدی قطع كند یا سبب از بین رفتن آنها شود علاوه بر جبران خسارت به جزای نقدی از یك تا 10 میلیون ریال برای هر درخت و در صورتیكه قطع درخت بیشتر از سه اصله باشد، به حبس تعزیری از 6 ماه تا سه سال محكوم میگردد.
ستاره حسین پور، فعال اجتماعی باز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا لطمه های وارد شده به محیط زیست را ناشی از ناآگاهی شهروندان نسبت به آثار منفی این لطمه ها عنوان نمود و اظهار داشت: شاید از نظر بعضی از مردم یك درخت، 10مترمكعب الوار به نظر برسد اما برای افرادی كه چنین دیدگاهی دارند، باید توضیح داد كه این درخت دامنه وسیعی از پرنده و حیات وحش را در خود پناه داده است.
احسان علیزاده، فعال مدنی باز آگاه كردن شهروندان نسبت به آثار منفی لطمه رساندن به محیط زیست را مقدم بر قوانین دانست و اظهار داشت: پایبندی شهروندان به اخلاق زیست محیطی و قوانین در امر بازدارندگی كارگشا خواهند بود.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی باز اظهار داشت: امسال در مجموع بیشتر از 150 تُن چوب قاچاق در مناطق مختلف استان ضبط و چندین دستگاه خودرو باز توقیف شده است.
سرهنگ یوسفعلی ابراهیم پور در جلسه اخیر كمیسیون قاچاق چوب مهاباد گفت: طی 10 پارسال در مجموع 10 تُن چوب قاچاق در استان كشف شده بود در حالیكه امسال این میزان 15 برابر افزایش یافته است.
وی افزود: با وجود تمام تلاش های انجام شده تنها 10 درصد از چوب های قاچاق كشف و ضبط شده و مابقی به دور از چشم ماموران یگان حفاظت و نیروی انتظامی حمل میگردد.
وی اضافه كرد: بحث قاچاق و حمل غیرمجاز چوب در استان های غربی و شمالغرب كشور از زمانی كه دولت طرح تنفس جنگل های شمال را اجرا كرد، به وجود آمده است.
سرهنگ ابراهیم پور اظهار داشت: نظارت های منابع طبیعی بر حمل و انتقال چوب های غیرجنگلی باید پیش از بارگیری محموله انجام گیرد و تنها در این صورت است كه مجوز لازم از طرف این ارگان صادر میگردد.
به گزارش گل اركیده به نقل از ایرنا مهمترین راهكار مقابله با قاچاق چوب، پیشگیری از قطع درختان در مبدا است و در این زمینه شوراهای اسلامی روستا و دهیاران می توانند با تعامل خود با دستگاه مرتبط از قاچاق چوب جلوگیری نمایند.
3072/7132/7129


1397/10/24
20:46:14
5.0 / ۵
4356
تگهای خبر: آب , باغ , جنگل , درخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
دوستهای گل اركیده
GOl Orkideh
گل ارکيده

گل اركیده

گل و گیاه

golorkideh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل اركیده محفوظ است