عضو شورای عالی استان ها:

مدیران متخلف در حوزه محیط زیست مجازات نمی شوند

مدیران متخلف در حوزه محیط زیست مجازات نمی شوند

گل اركیده: تهران- نماینده استان اردبیل در شورای عالی استان ها اظهار داشت: محیط زیست در اغلب استان ها به علت سوء استفاده و سوء مدیریت برخی مدیران در حال نابودی است اما در كشور ما متخلفانی كه به محیط زیست صدمه وارد می كنند، مجازات نمی شوند.


به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، غلامرضا ضیایی نیری روز پنجشنبه در هشتمین اجلاس شورای عالی استان ها با اشاره به اینكه ایران در حوزه محیط زیست یكی از غنی ترین كشورها است، اضافه كرد: كوه ها، جنگل ها، تالاب ها، دریاها و موارد دیگر سرمایه ای عظیم و امانتی در دست مدیران امروزی هستند كه باید مورد صیانت قرار گیرند تا سهم فرزندان ما در دهه ها و سده های بعدی محفوظ بماند.
وی تصریح كرد: متاسفانه به علت سوء استفاده های مدیریتی و سیاسی روزی نیست كه خبر ناگواری در مورد نابودی محیط زیست به گوش ما نرسد.
ضیایی نیری با تاكید بر اینكه چهار گوشه سرزمین بزرگ ایران با مشكلات مهمی دست و پنجه نرم می كند، اظهار داشت: این مشكلات زمانی بیشتر نمایان می گردد كه مدیران با نهایت خونسردی صفر تا صد تقصیرات را به گردن مردم می اندازند.
نماینده استان اردبیل در شورای عالی استان ها اضافه كرد: امروزه چالش ها و مشكلات زیست محیطی از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب كشور گسترده شده است و تا حدی است كه مورد سوءاستفاده دشمنان خارجی قرار گرفته است.
ضیایی نیری اظهار داشت: دریاچه ارومیه در كمترین زمان به علت مدیریت اشتباه به شوره زاری خشك تبدیل گشته است و دریاچه نئور اردبیل بعنوان زیستگاه ماهی قزل آلا نابود شده است. چرا مدیرا و افرادی كه به محیط زیست صدمه وارد می كنند، مجازات نمی شوند و ما می دانیم كه برخی مسئولان محیط زیست استان ها برای حل مشكلات زیست محیطی هیچ برنامه ای ندارند.
نماینده استان اردبیل در شورای عالی استان ها با اشاره به اینكه باید اداراتی راه اندازی شوند كه به مسائل محیط زیستی ورود كنند، خطاب به رئیس سازمان محیط زیست اظهار داشت: شورا ها از شما انتظار دارند با بهره گیری حداكثری از صاحبنظران داخلی و خارجی گام های جدیدی برای نجات اكولوژی برداشته شود و شورا ها برای هرگونه همكاری برای تحقق این مهم آماده هستند.

*وزارت كشاورزی نتوانسته الگوی كشت متناسب با هر منطقه را عرضه نماید
علی قاسمی، نماینده استان فارس در شورای عالی استان ها هم در جلسه امروز این شورا اظهار داشت: بخش كشاورزی درگیر تار عنكبوتی شده و نتوانسته الگوی كشت مناسب با هر منطقه را عرضه نماید.
وی اضافه كرد: به خاطر تصمیم گیری های اشتباه منابع طبیعی ما نابود شدند، اگر تصمیم سازی ها غلط نبود، امروز جنگل هایمان 4 میلیون هكتار نسبت به 50 سال پیش كاهش پیدا نكرده بود و حال و روز خوزستان و سیستان و بلوچستان در حوزه ریزگردها و طوفان های شن این چنین نمی شد.
وی افزود: اگر تصمیم گیری های غلط نبود، وضعیت آب كشور بحرانی نبود و گونه های گیاهی و جانوری مختلف رو به انقراض نمی رفتند و دریاچه ها و تالاب هایمان خشك نمی شدند.
عضو شورای عالی استان ها خطاب به رئیس سازمان محیط زیست اظهار داشت: سهم ما در حفظ منابع طبیعی همچون آب چقدر است. از شما می خواهم بگویید چه نقشی در سوء مدیریت و نابودی محیط زیست دارید؟
وی با اشاره به اینكه امروز از كدام عملكرد دولتمردان در جهت حفظ، نگهداری و استفاده پایدار از منابع مالی می توان دفاع كرد، اظهار داشت: در زمینه بازچرخانی آب كه 80 درصد مصرف آب خانگی را شامل می شود، كدام عملكرد قابل قبول است. متاسفانه فقط 20 درصد آبها تصفیه می شوند و دوباره در سیستم قرار می گیرند.
قاسمی با اشاره به اینكه 92 درصد مصرف آب در بخش كشاورزی است، اظهار داشت: چه تلاشی در جهت افزایش بهره وری و تولید ثروت حاصل از مصرف آب كشاورزی انجام شده و همینطور چه تلاش معناداری برای كاهش مصرف آب كشاورزی صورت گرفته است؟
نماینده مردم استان فارس در شورای عالی استان ها قاسمی خاطرنشان كرد: پیاده كردن سیاست غلط خودكفایی چه لطمات جبران ناپذیری را به پیكره اكوسیستم و آب وارد كرده است.
عضو شورای عالی استان ها با طرح این پرسش كه چرا قوانین كهنه سال 61 توسط دولت و مجلس اصلاح نمی گردد، خاطرنشان كرد: در زمان تصویب قوانین آب، معضل اصلی كشور بحران آب نبود. مسئله اصلی بیكاری و افزایش تولید بود.
وی با اشاره به اینكه مالكیت دولت بر آب سبب تولید فساد در سامانه اداره توزیع آب می شود، اظهار داشت: این مسئله از صدور پروانه ها و میزان بهره برداری های آب جلوگیری می كند.
قاسمی با اشاره به اینكه بحث تغییر اقلیم در حال تبدیل شدن به یك چالش بزرگ است، اضافه كرد: ناگزیریم فرهنگ و الگوی مصرف استفاده از آب را تغییر دهیم و در اصلاح و بازبینی قانون آب باید گروهی از نخبگان دانشگاهی و دانشگاه های ما در شورای عالی استان ها بعنوان نهادی كه می تواند به مجلس و دولت طرح دهد، قانون آب را تدوین كنند.
نماینده استان فارس در شورای عالی استان ها با اشاره به اینكه نقش مدیریت های محلی و واگذاری مدیریت منابع آب به خود بهره برداران انكار ناپذیر است، اظهار داشت: كشور ما دارای تنوع اقلیم و آب و هواست و مطمئن هستیم قوانینی كه در استان گیلان باید پیاده شود، در استان خراسان جنوبی موضوعیت ندارد.
اجتمام*2181 * 3063


1397/05/19
00:00:27
5.0 / ۵
4481
تگهای خبر: آب , اقلیم , جنگل , محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
GOl Orkideh
گل ارکيده

گل اركیده

گل و گیاه

golorkideh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل اركیده محفوظ است