حفاظت از گونه های جانوری سمی بیشتر می گردد
گل اركیده: تهران- سازمان حفاظت محیط زیست اعلام نمود: تفاهم نامه مشتركی با هدف حفاظت بیشتر و بهره برداری پایدار از انواع گونه های جانوران سمی میان این سازمان و موسسه واكسن و سرم سازی رازی منعقد شده است.
به گزارش روز شنبه ایرنا از سازمان حفاظت محیط زیست، این تفاهم نامه به امضای حمید ظهرابی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست و علی اسحاقی رییس موسسه واكسن و سرم سازی رازی رسیده است.
این سند همكاری در 10 ماده و سه پیوست ضمیمه شامل دستورالعمل اجرایی نمونه گیری، سم گیری و رهاسازی در محل زیست جانوران سمی، دستورالعمل انتفاعی صدور مجوز شكار مارهای سمی و فرم شكار مارهای سمی به منظور ثبت جزئیات فعالیت نمونه گیران و تایید كارشناسان مربوطه تهیه و تنظیم شده است.
ظهرابی در ابتدای مراسم امضای این تفاهم نامه با اشاره به كاهش جمعیت حیات وحش كشور ازجمله خزندگان و مارهای سمی در سال های اخیر و ضرورت حفاظت و مدیریت صحیح از این گونه ها بر مبنای قوانین و مقررات سازمان، هدف اصلی از انعقاد این تفاهم نامه را هماهنگی بین دو دستگاه اجرایی در جهت بهره برداری پایدار برشمرد.
همچنین اسحاقی ضمن استقبال از این مورد و تاكید بر اهمیت تهیه و تولید پادزهر در كشور و تامین سلامت آحاد جامعه، آمادگی همكاران آن مؤسسه را برای پیشبرد اهداف این تفاهم نامه اعلام نمود.
سیدمجید خرازیان مقدم مدیركل دفتر حیات وحش و آبزیان آب های داخلی سازمان حفاظت محیط زیست، استفاده از ظرفیت های دو دستگاه در جهت تحقق همزمان برداشت صحیح و پایدار و حفاظت از تنوع زیستی با تاكید بر جانوران سمی را همچون اهداف این تفاهم نامه برشمرد.
وی اضافه كرد: اجرای برنامه های تحقیقاتی و مطالعاتی مشترك ازجمله طرح تكثیر و پرورش مارهای سمی در محیط اسارت به منظور تقویت جمعیت طبیعی كاهش یافته و جایگزینی سم گیری از گونه های وحشی با گونه های پرورش یافته در اسارت از دیگر اقداماتی است كه در این تفاهم نامه آمده و مقرر شد توسط موسسه رازی به مرحله اجرا درآید.
همچنین علی تیموری مدیركل دفتر حفاظت و مدیریت شكار و صید هم در این جلسه با اشاره به ابلاغ رسمی فهرست نمونه گیران مارهای سمی و سهمیه هر یك از آنها در سال 97-96 در اسفندماه سال قبل به تفكیك نوع و تعداد گونه ها برای تك تك نمونه گیران، تصریح كرد: این ابلاغیه بعد از پیشنهاد موسسه رازی و با عنایت به درخواست وزارت بهداشت برای تولید پادزهر مارهای سمی برای سال 1397 توسط همكاران دفتر حیات وحش سازمان تنظیم و نهایی شد.
مسعود ابراهیم تهرانی رئیس بخش خزندگان و دوزیستان دفتر حیات وحش سازمان هم ابراز امیدواری كرد كه با تشكیل كارگروهی متشكل از نمایندگان تام الاختیار طرفین برای سهولت و پیشبرد بهتر موضوعات در رابطه با تفاهم نامه و نظارت دقیق بر اجرای مفاد این تفاهم نامه با همكاری و همدلی طرفین، بتوان ضمن رفع موانع و مشكلات گذشته، از ظرفیت و توان علمی و عملی كارشناسی موجود در دو دستگاه بهره مند شد.
تهرانی تصریح كرد: با عنایت به آمار گزش سالیانه جانوران زهرآگین (مار و عقرب) در كشور، نیازسنجی واقعی برای تولید پادزهر صورت گیرد تا بر مبنای آن هر یك از دستگاه های مرتبط ازجمله سازمان حفاظت محیط زیست و موسسه رازی هم در چارچوب وظایف قانونی تعریف شده و به دور از هرگونه تنش و اختلاف به انجام وظایف مربوطه خود بپردازند.
تفاهم نامه قبلی بین سازمان حفاظت محیط زیست و موسسه سرم سازی رازی به مدت پنج سال از دی ماه سال 1389 منعقد شده بود كه با عنایت به مشكلات و موانع موجود، تفاهم نامه حاضر تهیه و مورد موافقت طرفین قرار گرفت.
علمی 9014**1834
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب