كاوه مدنی:

محیط زیست اولین و اصلی ترین قربانی ناامیدی جامعه است

محیط زیست اولین و اصلی ترین قربانی ناامیدی جامعه است

گل اركیده: معاون آموزش سازمان محیط زیست اظهار داشت: وقتی امید از جامعه سلب شود محیط زیست یكی از قربانیان اصلی و اولیه است اما انجام كارهای كوچك اثرگذار به ما انرژی می دهد تا سنگ بزرگ را هم جابجا نماییم.



به گزارش خبرنگارمهر، معاون آموزش و پژوهش و سرپرست مركز امور بین الملل سازمان حفاظت محیط زیست بعد از تشكر از خبرنگارانی كه در پاكسازی پارك طبیعت پردیسان از زباله همراهی كردند اظهار داشت: پس از ورود به سازمان مثل هر مدیر دیگری به دنبال پیدا كردن نقاط قوت و ضعف و آنچه باید صورت گیرد بودم. طبیعتاً مجموعه ای با این قوت نقاط قوت زیادی دارد اما در كنار آن نقاط ضعف زیادی هم دارد كه مختص این مجموعه هم نیست و در سایر نهادهای دولتی و حتی مجموعه های خصوصی هم دیده می گردد.
كاوه مدنی اضافه كرد: یكی از این نقاط ضعف فقدان قوت برنامه ریزی مدون و برنامه ریزی عملگرا و اصولی است. ما در خیلی از موارد آرمانگرا هستیم و اگر به اسناد بالادستی نگاه نماییم می بینیم در مرحله برنامه ریزی ایده آل گرا هستیم و خیلی بزرگ فكر می نماییم اما در اجرا نمی توانیم آنچه می گوییم را اجرا نماییم. متأسفانه قبح اجرا نكردن هم خیلی كم شده و خیلی راحت قول می دهیم و عمل نمی نماییم.
وی تصریح كرد: باید به جای آنكه روی كمیت و عددها تمركز نماییم روی كیفیت تمركز نماییم. یكی از معضلات ما در سازمان همین بوده است. وقتی به ارزیابی عمل كرد نگاه می نماییم خیلی از شاخص ها كمی بودند و جوابی وجود نداشت. مثلاً در پاسخ به این سؤال كه در مشاركت عمومی چه كرده ایم پاسخ می شنیدیم ۸۵۰ سمن محیط زیستی فعال كردیم بدون اینكه مشخص باشد این تعداد سمن چه تغییری در جامعه بوجود آورده است. البته این معضل مختص سازمان محیط زیست نیست و حتی در جامعه دانشگاهی ما هم از استادان كه درباره عملكردشان سؤال می كنی به تعداد مقاله هایشان اشاره می كنند.
معاون آموزش و پژوهش و سرپرست مركز امور بین الملل سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تغییر در رویكردهای این معاونت سازمان اظهار داشت: فرایندی را تعریف كردیم كه برنامه مدونی برای صد روز دوم دولت داشته باشیم. تاكیدمان هم این بوده كه به جای سنگ بزرگ به دنبال سنگ ریزه ها باشیم چون ما اعتقاد داریم سنگ بزرگ البته باید جا به جا شود اما اگر همه كشور به دنبال سنگ بزرگ باشند ما به دنبال نزدن هستیم و نمی توانیم اتفاقی تولید نماییم اما شاید انجام كارهای كوچك و اثرگذار به ما انرژی بدهد و ایمان بیاوریم به توانایی خودمان و بتوانیم سنگ بزرگ را هم جا به جا نماییم.
مدنی خاطرنشان كرد: نگاه حاكم این است كه همه كارها باید بزرگ صورت گیرد و مثلا حكمرانی آب عوض شود اما اگر بگوییم موقع مسواك زدن شیر آب را ببند می گویند ۹۰ درصد آب در كشاورزی هدر می رود من چرا شیر آب را ببندم.
وی تصریح كرد: رسانه های ما در یك سال قبل چند بار خبر خوب محیط زیستی به مردم داده اند و چقدر خبرهای منفی دادیم؟ آیا این امید را از جامعه سلب نمی كند؟ وقتی امید از جامعه سلب شود محیط زیست یكی از قربانیان اصلی و یكی از قربانیان اولیه است. در اینجا هم تغییر لازم است و باید صورت گیرد.
معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست اضافه كرد: ما در آغاز فرایند را در معاونت خودمان آغاز كردیم و بعد ساده تر آن را در استان ها آغاز كردیم و ماحصل آن یك برنامه مدون شد.
مدنی ادامه داد: یك كار دیگر هم كردیم كه اعتقادمان است. ما در كشوری هستیم كه مشكلات متعددی دارد و هر بار از مشكلی به مشكلی دیگر می رود و به سیستم مدیریت بحران دچار شده ایم. وقتی از آب صحبت می نماییم و آلودگی هوا می گردد آب را فراموش می نماییم. بعد سانچی غرق می گردد و آلودكی هوا را از یاد می بریم.
وی تصریح كرد: باید تلاش نماییم در یك بازه زمانی اولویت ها را در نظر بگیریم اما یك مبحث را برای یك بازه زمانی انتخاب نماییم كه بتوانیم روی آن تمركز نماییم و حساسیت در جامعه و دولت و حاكمیت نسبت به یك مبحث تولید نماییم و پنجره فرصت را از دست ندهیم.
معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست اعلام نمود: به جهت اینكه بتوانیم نوروزی داشته باشیم كه از سال قبل پاك تر باشد نباید تنها شب عید به مردم كیسه بدهیم. طرحی را با هشتگ #بی زباله كلید زدیم تا از یكم دی ماه تا ۱۳ فروردین روی پسماند و زباله تمركز نماییم. موضوعی كه برخلاف خیلی از معضلات بزرگ محیط زیستی مردم می توانند در آن نقش بزرگی ایفا كنند. روش ما هم این است كه جنگ لشكری نكنیم و جنگ چریكی نماییم. یعنی هر كس هر چه می تواند در كوچه و خیابان خود انجام دهد. هر كس هر «دشمن» پسماندی كه می بیند كاری انجام دهد.
مدنی اظهار داشت: مسئولان ما باید در زندگی شخصی و دولت در زندگی اداری باید پاسخگو باشند و این تاكید رئیس جمهور هم هست. پس باید منی كه امروز در دولتم كمك كنم دولت هم دست كم در بخش سازمان محیط زیست در قبال رفتارهای محیط زیستی خودش پاسخگو باشد كه نمونه آن بحث گرمایش همین سالن در آغاز این جلسه است.
وی گلایه كرد: ما حركت منع آب بطری در سازمان را آغاز كردیم. از ما می پرسند كه مگر چقدر آب در این مورد صرفه جویی می گردد بدون اینكه به اثر پسماند آن فكر شده باشد. موضوعی كه حتی گاهی از فعالان محیط زیستی هم می شنویم. وقتی می گوییم معضل پسماند یكی از چهار اولویت مهم ماست چرا نباید همین مساله كوچك در حوزه پسماند را از خودمان شروع كنیم؟
مدنی تصریح كرد: جایی كه بالاترین ارزش افزوده را دارد هزینه كردن در بخش اجتماعی است. وقتی بتوانیم سطح دانش مردم را بالا ببریم و الگوی رفتار را اصلاح نماییم بیشترین برداشت را خواهیم داشت. كمك نماییم و حركات كوچك را تشویق نماییم تا این حركات مثبت شناخته شوند، تكرار شوند و اخلاق عوض شود و با افتخار رفتارهای بد را انجام ندهیم.

1396/11/16
15:34:15
5.0 / ۵
5223
تگهای خبر: محیط زیست , هوا
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
GOl Orkideh
گل ارکيده

گل اركیده

گل و گیاه

golorkideh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل اركیده محفوظ است