اسقاط فرسوده ها زنجیره ای برای کاهش آلودگی هوا

اسقاط فرسوده ها زنجیره ای برای کاهش آلودگی هوا

به گزارش گل ارکیده، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران اظهار داشت: اسقاط خودرو های فرسوده باید به زنجیره ای منسجم برای کاهش آلودگی هوا تبدیل گردد.


به گزارش گل ارکیده به نقل از مهر، جلسه فنی بررسی چالش ها و مشکلات اسقاط خودرو های فرسوده با حضور مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران، نمایندگان ستاد نوسازی و اسقاط خودرو های فرسوده، انجمن مراکز اسقاط، شهرداری تهران، استانداری و سایر دستگاههای ذیربط انجام شد.
حسن عباس نژاد در این نشست ضمن اشاره به تاثیر مستقیم فرسودگی ناوگان بر افزایش مصرف سوخت، انتشار آلاینده های هوا، کاهش ایمنی و بالارفتن هزینه های نگهداری، اظهار داشت: در کلان شهری مانند تهران که منابع متحرک سهم قابل توجهی در انتشار آلاینده ها دارند، سرعت بخشیدن به خروج خودرو های فرسوده از چرخه تردد و نوسازی ناوگان از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
وی اضافه کرد: اسقاط صرفا خروج یک خودرو از چرخه تردد نیست، بلکه زنجیره ای شامل تشخیص فرسودگی، تأمین مالی، اسقاط فیزیکی، صدور گواهی، نوسازی، بازیافت و پیشگیری از بازگشت خودرو به چرخه است و اختلال در هر یک از این حلقه ها، اثربخشی طرح را می کاهد.
عباس نژاد ضمن اشاره به مهم ترین چالش های موجود در راه اسقاط خودرو های فرسوده بیان داشت: پایین بودن قدرت خرید مالکان، عدم تناسب تسهیلات با قیمت خودرو های جایگزین، تأخیر در پرداخت مطالبات، پیچیدگی فرآیندهای اداری، ضعف نوسازی ناوگان عمومی و عدم اتصال کامل سیاست اسقاط به سیاست کاهش مصرف سوخت، از مهم ترین چالش های این حوزه است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران همینطور بر الکترونیکی شدن فرایند اسقاط موتورسیکلت های رسوبی، اتصال سامانه های مرتبط، پیشگیری از صدور گواهی های صوری و اطمینان از عدم بازگشت وسایل نقلیه اسقاط شده به چرخه تردد تاکید کرد.
وی ضمن اشاره به لزوم اولویت بخشی به خروج خودرو های فرسوده از کلان شهرها و شهر های آلوده، پیشنهاد کرد در طرح های فروش خودروسازان، ظرفیت بیشتری به متقاضیان واجد شرایط دارای خودروی فرسوده اختصاص یابد و ظرفیتهای استفاده نشده سایر طرح ها هم در چهارچوب ضوابط، برای نوسازی ناوگان فرسوده مورد استفاده قرار گیرد.
این مقام مسئول افزود: بررسی خلأهای قانونی در حوزه محل مصرف گواهی اسقاط، تقویت مشوق های نوسازی، ساماندهی اسقاط موتورسیکلت های فرسوده و توسعه استفاده از موتورسیکلت های برقی، از دیگر موضوعات مهمی بود که در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران ضمن اشاره به بخشنامه جدید در رابطه با ماده (۱۰) قانون ساماندهی صنعت خودرو خاطرنشان کرد: امیدواریم با اجرای دقیق ضوابط جدید، افزایش تسهیلات و رفع موانع اجرایی، روند اسقاط در سال جاری شتاب بگیرد و زمینه تحقق تکلیف اسقاط ۵۰۰ هزار دستگاه خودروی فرسوده در سال آینده، طبق برنامه هفتم توسعه، فراهم گردد.
عباس نژاد در آخر تصریح کرد: مقرر شد موضوعات عنوان شده و پیشنهادهای عرضه شده در این جلسه از راه کارگروه های ملی و استانی و مراجع ذی ربط پیگیری شود و اقدامات ضروری جهت رفع موانع اجرایی و قانونی انجام گیرد.


منبع:

1405/07/10
15:29:29
0.0 / ۵
7
تگهای خبر: آلاینده , آلودگی , اجرا , ایمن
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
GOl Orkideh
گل ارکيده

گل اركیده

گل و گیاه
گل ارکیده، زیبایی طبیعت در خانه شما

golorkideh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل اركیده محفوظ است