تهران به نور بیشتر نیاز ندارد

تهران به نور بیشتر نیاز ندارد

به گزارش گل ارکیده، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با هشدار نسبت به گسترش آلودگی نوری در پایتخت اظهار داشت: مدیریت منابع روشنایی شهری باید به سوی استفاده از نور هدفمند و متناسب با نیاز حرکت نماید.


به گزارش گل ارکیده به نقل از محیط زیست استان تهران، حسن عباس نژاد با اشاره به افزایش منابع مصنوعی نور در سطح شهر و پیرامون آن گفت: آلودگی نوری یکی از ابعاد کمتر دیده شده آلودگی های محیط زیستی است که درنتیجه توسعه شهری، افزایش معابر و بزرگراه ها، مراکز تجاری، تابلوهای تبلیغاتی، ساختمان ها و تأسیسات شهری گسترش یافته و می تواند فراتر از افزایش مصرف انرژی، بر شرایط طبیعی شب و برخی اجزای زیست بوم نیز اثرگذار باشد.
وی اضافه کرد: آلودگی نوری زمانی رخ می دهد که نور مصنوعی بالاتر از میزان مورد نیاز، در زمان یا جهت نامناسب منتشر شود و به آسمان، ساختمان ها، محیط های طبیعی و فضاهای غیرضروری بتابد؛ موضوعی که می تواند الگوی طبیعی تاریکی شب را تغییر داده و بر چرخه فعالیت و رفتار برخی گونه های جانوری، پرندگان و حشرات تأثیر بگذارد.
عباس نژاد با تکیه بر این که محیط زیست تنها به آلودگی های هوا، آب و خاک محدود نمی گردد، اشاره کرد: تاریکی طبیعی شب نیز قسمتی از سرمایه های محیط زیستی است و حفظ آن باید در برنامه ریزی و مدیریت شهری مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران اضافه کرد: افزایش روشنایی شهری الزاماً به معنای پیشرفت کیفیت محیط شهری نیست و روشنایی نامناسب و بالاتر از نیاز، علاوه بر افزایش مصرف انرژی، سبب انتشار نور به آسمان، فضاهای طبیعی و ساختمان های مجاور می شود؛ ازاین رو مدیریت شدت و زمان روشنایی، استفاده از تجهیزات استاندارد و ممانعت از انتشار مستقیم نور به فضاهای غیرهدف از مهم ترین اصول طراحی و بهره برداری از سیستم های روشنایی شهری است.
وی همین طور بر ضرورت توجه ویژه به موضوع آلودگی نوری در پارک ها، بوستان ها، روددره ها، حاشیه مناطق طبیعی، زیستگاه های شهری و پهنه های پیرامون شهر تاکید کرد و اظهار داشت: در این مناطق، حفظ چرخه طبیعی شب و روز برای گونه هایی که زیست یا فعالیت آنها به تاریکی شب وابسته است، اهمیت بیشتری دارد.
عباس نژاد اشاره کرد: مدیریت آلودگی نوری به معنای حذف روشنایی شهری نیست، بلکه هدف، حرکت از نور بیشتر به سوی نور مناسب و هدفمند است تا روشنایی معابر و فضاهای عمومی ضمن تامین الزامات ایمنی، از تابش غیرضروری به آسمان، ساختمان ها و زیستگاه های طبیعی پیشگیری کند.
وی همکاری مدیریت شهری، دستگاه های اجرائی، طراحان و بهره برداران سیستم های روشنایی، واحدهای تجاری و شهروندان را لازمه کاهش این نوع آلودگی دانست و اضافه کرد: اصلاح الگوی نورپردازی، استفاده از تجهیزات دارای پوشش مناسب، کنترل شدت و زمان روشنایی و حذف منابع نور غیرضروری از مهم ترین راهکارهای کاهش آلودگی نوری در تهران است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در انتها تاکید کرد: تهران برای داشتن شهری روشن تر، الزاماً به نور بیشتر نیاز ندارد، بلکه به روشنایی دقیق، هدفمند و سازگار با محیط زیست نیازمند است.

1405/07/08
12:13:20
0.0 / ۵
10
تگهای خبر: آب , آلودگی , اجرا , ایمن
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

GOl Orkideh
گل ارکيده

گل اركیده

گل و گیاه
گل ارکیده، زیبایی طبیعت در خانه شما

golorkideh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل اركیده محفوظ است