صدای پای آب در زاینده رود نبض حیات اصفهان تپیدن گرفت
به گزارش گل ارکیده، زاینده رود، نبض حیات اصفهان باردیگر زیر پل های تاریخی جاری شد و صدای پای آب روح جدیدی به دیار نصف جهان دمید.
به گزارش گل ارکیده به نقل از مهر، زاینده رود این شریان حیاتی فلات مرکزی ایران، بعد از روزها انتظار صبح امروز پنجشنبه ۱۲ تیرماه بار دیگر در قلب شهر اصفهان به رقص درآمد و زیر پل های تاریخی جاری شد.
جریان آب که از صبح سه شنبه ۱۰ تیرماه با افزایش خروجی سد زاینده رود بسمت اصفهان روانه شده بود، سر انجام امروز به دیار نصف جهان رسید که نویدبخش حیاتی باردیگر برای باغات و درختان تشنه و زمینهای کشاورزی شرق و غرب حوضه این رودخانه است.
احمدرضا صادقی، معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان پیش تر در گفتگو با خبرنگار مهر اعلام نموده بود: با مصوبه کارگروه سازگاری با کم آبی، خروجی سد زاینده رود از صبح سه شنبه به شکل محدود افزایش خواهد یافت تا نیاز آبی باغات و درختان غرب و شرق اصفهان تأمین شود.
وی اضافه کرد: این رهاسازی آب، علاوه بر توزیع در شبکه های آبیاری، برای مدتی محدود طراوت و زندگی را به بستر رودخانه در شهر اصفهان بازمی گرداند.
زاینده رود، رودی که روزگاری با بیشتر از ۴۰۰ کیلومتر طول، بعنوان رگ حیات منطقه شناخته می شد، در دهه های اخیر به علت برداشت های بی رویه در بالادست، انتقال آب به خارج از حوضه، افزایش جمعیت و کاهش بارش ها، به رودی فصلی تبدیل گشته است، به صورتی که آب رودخانه زاینده رود در ۲ دهه اخیر از سد چم آسمان در شهرستان لنجان واقع در غرب استان تا تالاب بین المللی گاوخونی به دفعات خشکانده شده و همین مساله توقف متناوب کشت و کار در مناطق مختلف استان و افزایش ریزگردها و کانون های گرد و غبار را به دنبال داشته است.
سد زاینده رود، با گنجایش اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب، در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان و در شهرستان چادگان قرار دارد. این سد که در سال ۱۳۴۹ به بهره برداری رسید، تأمین کننده آب شرب، کشاورزی، صنعت و محیط زیست منطقه است.
بنا به قول معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان، ذخیره سد زاینده رود در زمان بازگشایی آب ۳۷۸ میلیون مترمکعب بوده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب