مدیركل دفتر فنی مرتع سازمان جنگل ها خبر داد
ایجاد ممنوعیت های جدید برای واگذاری مراتع
به گزارش گل اركیده مدیركل دفتر فنی مرتع سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری از ایجاد ممنوعیت هایی برای واگذاری مراتع جهت راه اندازی كارخانه، معدن كاوی و سایر فعالیت های اقتصادی آگاهی داد و اظهار داشت: این ممنوعیت ها در چارچوب بخشنامه بزودی به استان ها ابلاغ می شود.
ترحم بهزاد در گفت و گو با ایسنا با بیان اینكه از حدود ۱۶۵ میلیون هكتار وسعت كشور، ۱۳۵ میلیون هكتار را منابع طبیعی تشكیل داده است، اظهار نمود: از این مقدار ۸۴.۸ میلیون هكتار وسعت مراتع كشور است كه ۵۲ درصد سطح كشور و ۶۳ درصد از منابع ملی را تشكیل می دهد. هم اكنون ۷.۲ میلیون هكتار از مراتع ما در وضعیت خوبی هستند و درصد تاج پوشش آنها بیشتر از ۵۰ درصد است. ۲۱.۴ میلیون هكتار از مراتع وضعیت متوسطی دارند و درصد تاج پوشش آنها بین ۲۵ تا ۵۰ درصد است.
به گفته بهزاد هم اكنون متاسفانه ۵۶.۲ میلیون هكتار از مراتع كشور در وضعیت فقیر قرار دارند و درصد تاج پوشش آنها كمتر از ۲۵ درصد است.
مدیركل دفتر فنی مرتع سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینكه تغییرات اقلیمی، خشكسالی، چرای بی رویه، آتش سوزی، تخریب ناشی از معادن و... سبب فقیر شدن مراتع و از بین رفتن گیاهان، آب و خاك شده است، اظهار داشت: این عوامل، فرسایش خاك را به دنبال دارد كه سبب می شود با كوچكترین بارندگی سیل های مخرب به وجود بیاید.
بهزاد با اشاره به اینكه برای مدیریت یكپارچه مراتع تابحال در ۷۶.۵ میلیون هكتار از مراتع ممیزی صورت گرفته است، اشاره كرد: بر این اساس ۳۰۸ هزار پروانه مرتعداری برای ۹۴۲ هزار خانوار با ظرفیت مجاز ۳۸ میلیون واحد دامی صادر گردیده است.
وی در ادامه با اشاره به اینكه برای جلوگیری از تكه تكه و فقیرتر شدن مراتع با تاكید رئیس سازمان جنگل ها ممنوعیت هایی برای واگذاری مرتع جهت راه اندازی كارخانه، معدن كاوی و سایر فعالیت های اقتصادی درنظر گرفته شده است، اظهار نمود: همچون این ممنوعیت ها می توان به ممنوعیت واگذاری مراتع مشجر و درجه یك، رویشگاه های گون و ایل راه ها اشاره نمود همین طور واگذاری مراتع واقع در حریم روستاها و نقاط بحرانی ممنوع می باشد.
به گفته مدیركل دفتر فنی مرتع سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری این ممنوعیت ها در چارچوب بخشنامه بزودی به استان ها ابلاغ می شود. بااینكه هم اكنون بعضی از نهادها مخالف ممنوعیت واگذاری مراتع هستند اما لطمه دیدگی مراتع كشور به حدی است كه باید برای مدیریت یكپارچه، این محدودیت ها اعمال شود.
منبع: گل اركیده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب