رئیس سازمان هواشناسی كشور:

در مقابل تغییر اقلیم باید هوشیار بود

در مقابل تغییر اقلیم باید هوشیار بود

گل اركیده: تهران- رئیس سازمان هواشناسی كشور با اشاره به تغییرات اقلیمی گسترده در جهان و ایران اظهار داشت: نباید خویش را درگیر تغییرات اقلیمی كرده و در تقابل با آن برآییم، بلكه باید در مقابل این تغییرات هوشیار بود و خویش را با آن سازگار كرد.


به گزارش گل اركیده به نقل از ایرنا، دكتر داود پرهیزكار روز دوشنبه در آخرین نشست خبری این سازمان در سال 96شعار سازمان جهانی هواشناسی برای روز جهانی هواشناسی پیشرو در خصوص 'آمادگی برای پدیده های جوی و هوشیاری در مقابل اقلیم' را خاطرنشان كرد و اضافه كرد: اقلیم ماحصل انرژی های هنگفت جوی است كه با آن نمی توان مقابله نمود بلكه باید با هوشمندی سازگاری با آن را در پیش گرفت و برنامه ریزی كرد تا در آینده با مشكل مواجه نشویم.
وی اظهار نمود: زمانی كه منابع آبی كاسته می شود روستاها خالی از سكنه می شوند و مهاجرت رخ می دهد، امنیت اجتماعی در شهرها كاهش و حاشیه نشینی در شهرها افزایش می یابد و شهرها بزرگ می شوند؛ در نتیجه گرمایش شهرها هم افزایش یافته و پدیده 'جزیره گرمایی' رخ می دهد.
پرهیزكار با تاكید بر اینكه این یك روند اشتباه است و باید خویش را آماده تبعات تغییرات اقلیمی كرد نه اینكه با مهاجرت از آن فاصله گرفت، به طرح مساله انتقال آب از دریای خزر به كویر مركزی اشاره نمود و اظهار داشت: اگر آب دریا به كویر مركزی انتقال یابد، تجمع مردم در این منطقه بیشتر می گردد و مشكلات نه تنها كاسته نشده بلكه بیشتر می گردد.
وی اضافه كرد: در ابتدای سال زراعی جاری (از مهرماه 1396 تا آخر شهریورماه ۱۳۹۷) اخطاریه های لازم و پیش بینی های فصلی از جانب این سازمان اعلام شده بود در خصوص اینكه این سال زراعی كم بارش خواهد بود و این كم بارشی در اطلاعیه های بعدی به خشكسالی بدل شد، پیش بینی ها به وقوع پیوست به صورتی كه اكنون شاهد كم بارشی ۴۴ درصدی در كشور هستیم.
پرهیزكار تصریح كرد: به جهت اینكه بتوانیم تابستان پیشرو را بدون مشكل سپری نماییم، باید از هم اكنون برنامه ریزی های لازم را انجام دهیم زیرا ممكن است سال زراعی آتی ركورد خشكسالی سال 1386 با كم بارشی حدود 41 درصد را بشكند و سال بسیار خشكی را در پیش داشته باشیم.
وی درمورد پدیده كم بارشی و خشكسالی بعنوان یكی از پدیده هایی كه دانشمندان و محققان هواشناسی تكرار آن را با پدیده گرمایش جهانی مرتبط می دانند، توضیح داد: دمای كره زمین نسبت به دوره پیش از صنعتی حدود یك درجه سلسیوس افزایش یافته و این افزایش دما ناشی از افزایش غلظت گازهای گلخانه ای بخصوص دی اكسید كربن است كه درنتیجه آن با پدیده هایی مانند خشكسالی و سیلاب های شدید روبه رو هستیم.
رئیس سازمان هواشناسی كشور تصریح كرد: با عنایت به این تغییرات اقلیمی شدید باید برنامه های توسعه ای كشور را بازنگری كنیم؛ اگر در گذشته این برنامه ها بر مبنای بارش حدود ۲۹۰ میلیمتری بود، اكنون باید بر مبنای ۲۳۰ میلیمتر بارندگی سالانه برنامه ریزی نماییم.
پرهیزكار ادامه داد: بعنوان نمونه باید كشاورزی را مدیریت نماییم كه با كمترین مقدار آب محصول تولید شود، صنایع آبی به جایی كه آب هست برده شود، مصرف خانگی و آب شرب را تنظیم نماییم، همینطور باید در بحث توسعه به توان اقلیمی توجه شود؛ توسعه پایدار به این معنا است كه هرگونه توسعه اقتصادی و اجتماعی باید به گونه ای باشد كه به محیط زیست صدمه نزند.
رئیس سازمان هواشناسی درمورد باروری ابرها برای جبران كم بارشی اظهار داشت: پیشینه این مساله به ۷۰ سال پیش برمی گردد، كشورهای پیشرفته در این زمینه هم تولید دانش و هم امكانات پیشرفته زمینی و هوایی دارند اما نظر كارشناسان نسبت به این كار منفی است زیرا معتقدند كه این روش جواب نمی دهد.
وی با اشاره به اینكه باید توسعه ای داشته باشیم كه در حد توان اقلیم باشد، اضافه كرد: آب، هوا، خاك و زیست بوم چهار مولفه ای هستند كه محدودیت های توان اقلیمی را تعیین می كنند؛ به این معنا كه در چهارچوب این محدودیت ها باید برنامه های توسعه ای را تدوین كرد.
پرهیزكار با اشاره به اینكه سازمان هواشناسی گزارشی در حوزه تغییر اقلیم به مسئولان عرضه كرده است و مقامات كشور در جریان اتفاقی كه رخ می دهد، هستند، اظهار نمود: با این اقدامات حساسیت لازم برای پرداختن به مبحث تغییر اقلیم در میان مقامات بوجود آمده است.
رئیس سازمان هواشناسی درمورد برخی اقدامات این سازمان برای آگاهی بخشی به عموم مردم در مورد پدیده های جوی اظهار داشت: پرتال، كانال و ربات تلگرامی سازمان در این زمینه ها به مردم اطلاع رسانی می كند همینطور رسانه ها همكاری خوبی با این سازمان دارند؛ به گونه ای كه در این سال های اخیر تلفات انسانی ناشی از پدیده های طبیعی مانند سیل به حداقل رسیده است.
پرهیزكار ادامه داد: برنامه این سازمان برای سال آتی این است كه اینگونه خدمات را به روستاها هم توسعه دهد تا بیش از ۹۵ درصد مردم تحت پوشش خدمات هواشناسی قرار گیرند.
وی همینطور به برنامه های این سازمان برای تعطیلات نوروزی اشاره نمود و اظهار داشت: سازمان هواشناسی كشور مطابق روال هر ساله در روزهای تعطیلات نوروزی، طبق پیش بینی های هواشناسی درمورد وضعیت جوی به مردم اطلاع رسانی می كند و بروشوری را در اختیار عموم قرار می دهد كه نحوه مواجهه مناسب با پدیده های طبیعی مخرب را آموزش می دهد.
علمی**1834*2017


1396/12/29
16:40:15
5.0 / ۵
4628
تگهای خبر: آب , خدمات , هوا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
GOl Orkideh
گل ارکيده

گل اركیده

گل و گیاه

golorkideh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل اركیده محفوظ است