رهاسازی مرال های ارسباران در گرو بررسیهای علمی و مشارکت جوامع محلی

رهاسازی مرال های ارسباران در گرو بررسیهای علمی و مشارکت جوامع محلی

به گزارش گل ارکیده، معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: اجرای برنامه رهاسازی مرال های ارسباران به شرط بررسیهای علمی، ارزیابی سلامت جمعیت و مشارکت جوامع محلی است.



به گزارش گل ارکیده به نقل از مهر، حمید ظهرابی، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، با اشاره به حضور ۴۰ رأس مرال در منطقه حفاظت شده ارسباران اظهار داشت: این جمعیت از سال ۱۳۷۰ و با انتقال مرال از قرق استان گلستان و پناهگاه حیات وحش سمسکنده استان مازندران به ارسباران شکل گرفته است.
وی اضافه کرد: برای ادامه این برنامه، بررسی های ضروری جهت شناسایی کریدورهای عبور انجام شده و اجرای موفق آن نیازمند همراهی حداکثری مردم محلی است. کار با جوامع محلی، ظرافت ها و مهارتهای خاص خودرا دارد و بدون جلب مشارکت آنان، این طرح به نتیجه مطلوب نمی رسد.
ظهرابی با تأکید بر ضرورت بررسی وضعیت زیستی این جمعیت اظهار داشت: نوع ذخیره ژنتیکی و تبارشناسی مرال های ارسباران باید به دقت بررسی شود. همین طور بیماریهای احتمالی، همچون یون و بروسلوز، در سایت مورد ارزیابی قرار گیرد تا تصمیم گیری ها بر پایه داده های علمی و ملاحظات حفاظتی صورت گیرد.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: در انتخاب افراد برای رهاسازی باید نهایت دقت به عمل آید و افراد سالم تر و کم سن تر در اولویت قرار گیرند. همین طور نصب گردنبندهای ثبت موقعیت لحظه ای برای پایش دقیق مرال ها لازم است.
وی اظهار داشت: حداقل ۳۰ درصد از جمعیت هدف باید قبل از رهاسازی زنده گیری شوند، آزمایش های بیماری روی آنها صورت گیرد، گردنبندگذاری شوند و برای مدتی در قرنطینه نگهداری شوند. علاوه بر این، تدوین و اجرای برنامه پایش بعد از رهاسازی نیز از الزامات اصلی این طرح است.
ظهرابی تصریح کرد: ارزیابی ریسک رهاسازی مرال ها باید با همکاری دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی صورت گیرد و در کنار آن، آموزش جوامع محلی، آماده سازی و جلب مشارکت مردم بعد از رهاسازی نیز در دستور کار قرار دارد.
بطور خلاصه، به گزارش گل ارکیده به نقل از مهر، حمید ظهرابی، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، ضمن اشاره به حضور ۴۰ رأس مرال در منطقه حفاظت شده ارسباران عنوان کرد: این جمعیت از سال ۱۳۷۰ و با انتقال مرال از قرق استان گلستان و پناهگاه حیات وحش سمسکنده استان مازندران به ارسباران شکل گرفته است. معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در انتخاب افراد برای رهاسازی باید نهایت دقت به عمل آید و افراد سالم تر و کم سن تر در اولویت قرار گیرند.
1405/05/13
12:18:31
0.0 / ۵
5
تگهای خبر: آزمایش , اجرا , سایت , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
دوستهای گل اركیده
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

GOl Orkideh
گل ارکيده

گل اركیده

گل و گیاه
گل ارکیده، زیبایی طبیعت در خانه شما

golorkideh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل اركیده محفوظ است