مدیركل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست:

سگ های ولگرد برای محیط زیست تهدیدآمیز هستند

سگ های ولگرد برای محیط زیست تهدیدآمیز هستند

به گزارش گل ارکیده مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست اظهار داشت: وجود سگ های ولگرد معضلی برای محیط زیست است.



به گزارش گل ارکیده به نقل از ایسنا شهاب الدین منتظمی در نشست خبری امروز که در ساختمان سازمان محیط زیست بصورت برخط انجام شد با اشاره به شیوع طاعون نشخوارکنندگان اشاره کرد: هشت استان درگیر طاعون بودند. خوشبختانه با هماهنگی دامپزشکی و واکسیناسیون مناسب، تلفات ما باوجود گستردگی آن مدیریت شد. برای روزهای آینده نیز با قدرت و دقت واکسیناسیون انجام می شود. شیوع این بیماری اکثرا در مناطق حفاظت شده بود همین طور در بعضی مناطق حیات وحش نیز پرندگان و دام از آب مشترک استفاده می کردند که این مساله نیز برطرف شد.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست درباره صدور مجوزهای شکار اظهارکرد: مجوز شکار نسبت به پارینه کمتر و برمبنای سرشماری و درخواست ها کم شده است. امسال شرط هفت سال به بالا اجرا می شود و سختگیری بیشتری در دستور کار ما قرار دارد.

منتظمی با تاکید بر لزوم همکاری همه نهادها برای رفع معضل سگ های ولگرد اظهار داشت: وزارت کشور، شهرداری ها و سازمان حفاظت محیط زیست مسئول مدیریت این مشکل هستند. سگ های ولگرد لطمه زا هستند. وجود بیماریهای مشترک سگ ها و دیگر موجودات نظیر انسان و احتمال آمیزش سگ و گرگ و تولید جمعیت گرگاس باعث شده است تا این مساله به مسئله ای خطرناک تبدیل گردد.

وی با اشاره به آنفلوانزای حاد پرندگان افزود: مدیریت آنفلوانزای فوق حاد مستلزم همکاری سه دستگاه شامل سازمان دامپزشکی، وزارت بهداشت و سازمان حفاظت محیط زیست است. سخت ترین بخش این کار بر عهده ماست چونکه اینگونه ها تلف می شوند و جمع آوری آنها کار بسیار سختی است. پس مجبور شدیم غذادهی دستی داشته باشیم تا از پراکندگی آنها جلوگیری نماییم.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست درباره مجوز شکار پرندگان اظهار داشت: مجوز شکار پرندگان به هیچ وجه در هیچ نقطه ای از کشور صادر نشده است. قسمتی از شکار برای معیشت است اما با وجود این موضوع، شکار پرندگان برخلاف قانون است و هیچ مجوزی برای آن صادر نشده و نمی گردد. اگر تخلفی دراین زمینه صورت بگیرد هم با آن برخورد می شود.

منتظمی در پاسخ به پرسش ایسنا درباره وضعیت ایران و فیروز و شرایط تولید مثل آنها اظهار داشت: روز گذشته گزارشی درباره وضعیت «ایران» و «فیروز» (یوزهای در اسارت) دریافت کردیم و بعد از معرفی این دو به یکدیگر منتظریم تا پذیرش صورت گیرد و در صورت وجود شرایط مناسب تولید مثل انجام می شود. این اتفاق سخت و نادر است اما اگر اطلاعات جدیدی از وضعیت این دو قلاده یوز داشته باشیم، اعلام خواهیم کرد.

وی با اشاره به تلفات بیماری پرندگان در منطقه میانکاله افزود: ما تلفات سنگینی بین پرندگان شاهد می باشیم. مرجع مقابله با این بیماری سازمان دامپزشکی است. امسال نگرانی ما درباره شیوع بیماری میان پرندگان نه فقط کمتر نشده بلکه بیشتر هم شده است. کاهش آب میانکاله نگرانی ما از تکرار این حادثه را بیشتر نیز کرده است.

منتظمی افزود: ما جدی هستیم تا حوادث تلخ گذشته مانند قاچاق و جابجایی بیماری رقم نخورد و بوسیله وزارت بهداشت و دامپزشکی پیگیر این مساله هستیم. امیدواریم بتوانیم ساز و کار بهتری برای فریدونکنار داشته باشیم.

وی همین طور با اشاره به حادثه ای که برای باران- شامپانزه باغ وحش ارم- رخ داد، اظهار داشت: «باران» تحت حفاظت سازمان نبود اما سازمان محیط زیست در قبال باغ وحش ها وظیفه دارد. پارک ارم درخواست انتقال «باران» به کنیا را داد. همه هماهنگی ها و پیگیری ها بوسیله این باغ وحش انجام شد و سازمان مجوزها را صادر کرد.

منتظمی در آخر درباره مرگ شیر دریایی دلفیناریوم برج میلاد در باغ وحش صفا دشت اظهار نمود: صفادشت از مراکزی است که ۶۰ فاکتور استاندارد دارد و مشکلی از نظر مدیریتی در این مرکز وجود ندارد. ما منتظر گزارشات مرگ شیر دریایی هستیم تا بتوانیم علت آنرا به شکل دقیق اعلام نماییم.





منبع:

1400/10/19
22:20:12
5.0 / ۵
606
تگهای خبر: آب , باغ , بهداشت , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
GOl Orkideh
گل ارکيده

گل اركیده

گل و گیاه

golorkideh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل اركیده محفوظ است