رئیس حفاظت محیط زیست شوشتر:

سالانه 30 هزار هكتار زمین كشاورزی در شوشتر به آتش كشیده می شود

سالانه 30 هزار هكتار زمین كشاورزی در شوشتر به آتش كشیده می شود

به گزارش گل اركیده رئیس حفاظت محیط زیست شهرستان شوشتر اظهار داشت: هر سال بیش از 30 هزار هكتار زمین كشاورزی در شهرستان شوشتر به آتش كشیده می شود.



بهروز نجاتی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار نمود: هر سال بیش از ۳۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در شهرستان شوشتر آتش زده می شود که تا کنون چندین فقره پرونده قضائی در این خصوص تشکیل شده است.
وی اضافه کرد: این آتش سوزی های زمین های کشاورزی بیشتر در مناطق بخش شعیبیه، مرکزی و میان آب اتفاق می افتد.
نجاتی درباب لطمه های این آتش سوزی ها بیان کرد: آتش سوزی زمین های کشاورزی موجب خسارت و لطمه به بافت خاک، از بین رفتن مواد آلی و میکرو ارگانیسم های موجود در خاک و در دراز مدت کاهش تولید محصول را می شود. از لحاظ زیست محیطی نیز این امر موجب ایجاد آلودگی هوا، تولید دی اکسید کربن و گازهای گلخانه ای می شود.
وی افزود: دود ناشی از این آتش سوزی ها همین طور نقش مستقیم در سلامت انسان ها دارد که موجب سر درد، تنگی نفس، سوزش چشم و دیگر بیماری ها به بدن انسان ها می شود.
رئیس حفاظت محیط زیست شهرستان شوشتر با توجه به این که آتش زدن زمین کشاورزی جرم است، اظهار داشت: طبق قانون هوای پاک و مدیریت پسماند سوزاندن بقایای کشاورزی ممنوعست و سفارش می شود که کشاورزان با کمک اداره جهاد کشاورزی و با بهره گیری از کود ازته یا ادوات کشاورزی و ادوات مکانیزه نسبت به رفع اشکال اقدام نمایند.
وی در آخر در امتداد اقدامات اداره حفاظت محیط زیست شوشتر تصریح کرد: بمنظور فرهنگ سازی دراین زمینه، برگزاری دوره های آموزشی، اطلاع رسانی بوسیله فضای مجازی، ارسال پیام و نصب بنر و توزیع بروشور در این شهرستان انجام شده است.
به گزارش گل ارکیده به نقل از مهر، باور رایج و نادرستی در بین کشاورزان وجود دارد که آنان را وا می دارد تا غنای زمین های کشاورزی خودرا با سوزاندن از بین ببرند. برخی مزرعه داران برای کشت زود هنگام و کاشتن محصولات جدید مبادرت به چنین کاری کرده و برخی دیگر معتقدند برای از بین بردن آفت ها باید زمین را به آتش کشید. البته هر دو مورد اشتباه است. کاه و کلش یا همان بقایای محصولات کشاورزی حاوی مواد آلی است که برای حاصلخیزی زمین اهمیت دارد و سوزاندن آنان موجب از بین رفتن این مواد می شود.



منبع:

1399/04/28
13:29:55
5.0 / ۵
2199
تگهای خبر: آب , آلودگی , زیست محیطی , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
GOl Orkideh
گل ارکيده

گل اركیده

گل و گیاه

golorkideh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل اركیده محفوظ است