در گزارش گل اركیده عنوان شد؛

انسان عامل ۹۰ درصد آتش سوزی جنگل ها

انسان عامل ۹۰ درصد آتش سوزی جنگل ها

به گزارش گل اركیده رئیس انجمن جنگل بانی ایران با تاكید بر اینكه 90 درصد آتش سوزی جنگل ها توسط انسان رخ می دهد، اظهار داشت: در این بین آموزش و فرهنگ حلقه مفقوده است.



هادی كیا دلیری در گفتگو با خبرنگار مهر، در پاسخ به این پرسش كه سیمای جنگل های ایران را در سالی كه گذشت چگونه ارزیابی می كنید، اظهار داشت: مدیریت های اشتباه، فشار جمعیتی و بهره برداری های مضاعف به شكل سنتی و مدرن اكوسیستم طبیعت را مورد استثمار قرار داده پس باید گفت این روند طی سال های گذشته چندان مناسب نبوده است.
وی بابیان اینكه در ایران به سبب شرایط توسعه ای، جغرافیایی و اقلیم خشك و نیمه خشك وضعیت را به نسبت سایر نقاط جهان پیچیده تر می كند، اضافه كرد: هفت درصد ایران جنگلی است و این مهم موجب شد تا محیط شكننده تر و لطمه پذیرتر باشد.
اكوسیستم ایران به شدت در حال فروپاشی
رئیس انجمن جنگل بانی ایران بابیان اینكه اكوسیستم ایران به شدت در حال فروپاشی است و شاهد مرگ ومیر دسته جمعی جنگل ها هستیم، اظهار داشت: این عوامل نشان میدهد تعادل اكوسیستم كاملاً برهم زده شده و این روندی كه از سال های قبل شروع و با تغییر اقلیمی كه شاهد می باشیم شتاب بیشتری گرفته است.
كیا دلیری ضمن بیان اینكه اگر تغییر اساسی و بنیادی در نگاهمان ایجاد نشود جنگل های زاگرسی را در مدت كوتاهی از دست خواهیم داد، در ادامه اشاره كرد: جنگل های شمال كشور نیز همین مسیر را طی می كنند و اگر فكری برای آن اندیشیده نشود به زودی جنگل ها تبدیل به بیابان خواهند شد.
وی بابیان اینكه در مجموع فعلاً روند خود طبیعت چندان مطلوب نمی باشد، اضافه كرد: شاید در بخش مدیریت و قانون اتفاقاتی رخ دهد كه این نیز عملاً با نقاط ضعف و قوت بسیاری هم راه است، از سویی بااینكه اجتماعی شدن محیط زیست و فشارها موجب تغییر در نگاه مدیریتی شد اما امیدواریم دولتمردان نیز نگاه جدی تری داشته باشند.
تنفس جنگل گام بزرگی برای جلوگیری از قطع هزاران قطعه درخت
رئیس انجمن جنگل بانی ایران بابیان اینكه همین آتش سوزی جنگل های شمال ایران در زمستان ۹۸ نشان میدهد كه الگوها تغییر كرده و به طبع آن گیاهان و جانوران نیز با این آشفتگی جدید آداپته نیستند، اظهار داشت: اكوسیستم پس از آتش سوزی می تواند خودرا ترمیم كند اما نباید فراموش كرد كه این بسیار زمان بر است و مجموعه ای نیز لطمه زده شد كه اگر كاری صورت نگیرد این روند هر ساله با شدت و وسعت بیشتر تكرار می شود.
كیا دلیری ضمن بیان اینكه بیش از ۹۰ درصد آتش سوزی ها توسط انسان در جنگل ها رخ می دهد، اشاره كرد: همین مورد نشان میدهد در زمینه آموزش و ترویج و فرهنگ سازی كم كار شده و عمده ضعف در مدیریت، كمبود تجهیزات و امكانات است.
وی بابیان اینكه تنفس جنگل گام بزرگی بود كه سبب شد بهره برداری از جنگل ها را ممنوع و جلوی قطع هزاران هزار درخت گرفته شود، اضافه كرد: رویداد خوب دیگر ثبت جنگل های هیركانی بعنوان دومین اثر میراث طبیعی پس از كویر لوت در لیست جهانی است و این نشان میدهد كه این جنگل ها چه اثر ارزشمندی دارند و دوم اینكه دولتمردان را مجبور می كند تا مقابل دنیا پاسخگو باشند.
رئیس انجمن جنگل بانی ایران افزود: این بولد كردن موجب شد كه بفهمیم این جنگل ها تا چه حد مهم هستند و مجموع این عوامل كمك می كنند كه از نظر فرهنگی نگاه ما به این اكوسیستم ها تغییر كند و صرفاً نگاه اقتصادی نداشته باشیم و اگر نتوانیم نگرش را عوض نماییم هر چه قدر كه به لحاظ فنی و علمی رشد نماییم فایده ای نخواهد داشت پس این ثبت جهانی مانع از بهره برداری و سو استفاده می شود برای اینكه جهان از ما مسئولیت حفظ و نگهداری را خواستار است.


منبع:

1399/01/14
14:19:13
5.0 / ۵
3158
تگهای خبر: اقلیم , تجهیزات , جنگل , درخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
GOl Orkideh
گل ارکيده

گل اركیده

گل و گیاه

golorkideh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل اركیده محفوظ است