پیشنهادهای زیست محیطی در شرایط خانه نشینی

پیشنهادهای زیست محیطی در شرایط خانه نشینی

به گزارش گل اركیده یك فعال محیط زیست اظهار داشت: تهیه فضای سبز كوچك خانگی یا كشت سبزیجات در فضاهای محدود مانند تراس ها از دیگر كارهای مفرح و سازگار با طبیعت است كه می توانیم در شرایط شیوع ویروس كرونا و قرنطینه خانگی انجام دهیم.



خوشه عظیم پور تبریزی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینكه خطر مبتلاشدن به ویروس كرونا یا «كووید- ۱۹» بسیار جدی است، اظهار داشت: حفظ آداب و رسوم و پایبندی به آیین های نیاكان مان كار بسیار عالی و پسندیده ای است اما باتوجه به جدی بودن خطر مبتلاشدن به كروناویروس جدید و محدود بودن منابع آبی كشور، اولویت استفاده از آب و مواد ضدعفونی كننده با مراكز درمانی است.

وی در ادامه اظهار داشت: ما مردمی هستیم كه همواره توانسته ایم با اتخاذ راهكارهایی چالش ها را به فرصت تبدیل نماییم و الان نیز می توانیم از فرصت تعطیلی پیش آمده استفاده و در منزل با خواندن داستان های كهن فرزندان مان را با فلسفه و چرایی آیین های باستانی مانند نوروز آشنا نماییم.

این عضو جمعیت زیست بان پایدار با اشاره به اینكه بهتر است در آستانه نوروز امسال به سبب شیوع ویروس كرونا خانه تكانی را به زمان دیگری موكول گردد، اظهار داشت: اگر در شرایطی غیر از امسال بود پیشنهاد می كردم مردم از موادی استفاده كنند كه سازگاری بیشتری با طبیعت داشته باشد مانند استفاده از سركه بجای رسوب زداهای موجود در بازار و جارو كردن تراس و پاركینگ و حیاط بجای شست وشوی آن با شلنگ آب.

وی در ادامه اشاره كرد: اگر ما از منزل زیاد خارج نشویم و خودمراقبتی و قرنطینه خانگی را در پیش بگیریم احتیاج زیادی به ضدعفونی كردن نخواهیم داشت.

عظیم پور با اشاره به اینكه سنت پسندیده «انبارگردانی» یكی از كارهای زیست محیطی است كه در این شرایط قرنطینه خانگی می توان انجام داد، اظهار داشت: خوب است از فرصت پیش آمده استفاده نمائیم و تمام پستوها را بگردیم تا ببینیم چقدر وسیله كه شاید سال هاست از وجودشان بی خبریم و آنها را به فراموشی سپرده ایم در منزل جمع آوری كرده ایم.

وی افزود: می توانیم فهرستی از تمام این وسایل تهیه، اولویت بندی و آنها را بر حسب نیاز رتبه بندی نماییم. رتبه های بالاتر را كه به معنای نیاز بیشتر است نگه داریم و رتبه های پایین تر كه به معنای نیاز كمتر است را به دوستانی كه نیازمند آن هستند، بدهیم.

این فعال محیط زیست اضافه كرد: كارهای دیگری كه می توانیم انجام دهیم خواندن كتاب های زیست محیطی است تا بتوانیم از این طریق اطلاعات محیط زیستی خودرا افزایش دهیم.

این عضو جمعیت زیست بان پایدار در پاسخ به این پرسش كه سازمان های مردم نهاد زیست محیطی در شرایط شیوع ویروس كرونا چه كمكی می توانند به جامعه و محیط زیست انجام دهند، اظهار داشت: سازمان های مردم نهاد می توانند برای تنویر افكارعمومی و برای درج در فضای مجازی و كانال های اطلاع رسانی تولید محتوا كنند و از این راه با شهروندان در ارتباط باشند.

عظیم پور با اشاره به وضعیت كنونی سازمان های مردم نهاد اظهار داشت: نخست اینكه هم اكنون چند ارگان به شكل موازی متولی همكاری با مردم و نیروهای مردمی هستند مانند بسیج و هلال احمر دوم اینكه اگر بستر فعالیت آزاد سازمان های مردم نهاد در یك جامعه سالم وجود داشته باشد در شرایط بحرانی می توان از ساختار تشكیلاتی آنها استفاده نمائیم تا بعنوان نیروهای مردمی كارآزموده و منسجم وارد میدان شوند مانند زلزله بم كه نیروهای خودجوش مردمی از دل سازمان های مردم نهاد بیرون آمدند و بخوبی توانستند به كمك دولت بیایند.

وی در ادامه تاكیدكرد: در شهرهای كوچك وضعیت فرق می كند و در این شهرها با وجود محدود بودن منابع انسانی اما از پتانسیل نیروهای مردمی به شكل بهتری استفاده می شود و اعضای سازمان های مردم نهاد زیست محیطی در تصمیم گیری های كلان شهرشان سهیم هستند و در شرایط بحرانی به كمك عوامل اجرایی می آیند.

عظیم پور درانتها از مردم خواست كه از رفت و آمدهای غیرضروری اجتناب كنند و رفت و آمدهای ضروری را نیز به حداقل برسانند چونكه خیلی از پزشكان و پرستاران و كادر درمانی بیمارستان ها به سبب سهل انگاری و ترددهای بی جای ما جان شان را از دست داده اند و حق بزرگی بر گردن ما گذاشته اند كه به غیر از خودمراقبتی و قرنطینه خانگی نمی توانیم دین خودمان را به این عزیزان ادا نماییم. به این نوروز با دید دیگری باید نگاه كرد.





منبع:

1398/12/24
15:26:21
5.0 / ۵
3756
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
GOl Orkideh
گل ارکيده

گل اركیده

گل و گیاه

golorkideh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل اركیده محفوظ است