به مناسبت روز جهانی تنوع زیستی؛

انسان ضد انسان

انسان ضد انسان

به گزارش گل اركیده یك متخصص اكولوژی حیات وحش و مدیریت زیستگاه ها ضمن اشاره به اینكه خطر انقراض حدود یك میلیون از گونه های گیاهی و جانوری در كره زمین را تهدید می كند، اظهار داشت: انسان جزیی از زنجیره اكوسیستم است و اگر تعادل آنرا بهم بزند در نهایت به خود آسیب وارد كرده است.



افشین علیزاده در گفت و گو با ایسنا با بیان اینكه فرآیند انقراض گونه ها و تغییر اقلیم پدیده های طبیعی هستند كه در طول پیدایش كره زمین هم وجود داشتند، اظهار نمود: برای مثال در گذشته عصر یخبندان و انقراض دایناسورها را داشتیم اما می توان گفت از زمانی كه فعالیت های صنعتی انسان بخصوص پس از انقلاب صنعتی شتاب گرفت مباحث در رابطه با تغییر اقلیم و انقراض گونه ها جدی تر شد.

وی با اشاره به اینكه انقراض گونه های جانوری و گیاهی از گذشته هم وجود داشته است، خاطرنشان كرد: در گذشته در مقابل انقراض با پدیده گونه زایی مواجه بودیم ولی امروزه فعالیت های انسان سبب گشته است كه موجودات زنده فرصتی برای گونه زایی نداشته باشند.

این متخصص اكولوژی حیات وحش و مدیریت زیستگاه ها با اشاره به طبیعی بودن پدیده تغییر اقلیم اظهار داشت: فعالیت های انسانی همچون تولید گاز گلخانه ای، از بین بردن پوشش گیاهی و عدم تعادل بین تولید اكسیژن و جذب كربن سبب گشته است كه روند تغییر اقلیم سرعت گیرد و كره زمین به سمت گرم شدن حركت نماید.

علیزاده افزود: موجودات زنده كره زمین به از بین رفتن زیستگاه ها و گرم تر شدن، پاسخ های متفاوتی داده اند. خیلی از جانوران به قسمت های مرتفع تر زمین كه دما و زیستگاه های مناسب تری دارد، حركت كرده اند اما خیلی از آنها فرصت این انتقال را ندارند و محكوم به انقراض هستند.

به گفته این استاد دانشگاه، انسان خود جزیی از زنجیره اكوسیستم است و تمام فعل و انفعالات زنجیره به صورت مستقیم یا غیرمستقیم روی انسان تاثیر می گذارد. خیلی از فعالیت های انسان وابسته به طبیعت است و اگر تعادل آنرا بهم بزند در نهایت به خود آسیب وارد كرده است.

این متخصص اكولوژی حیات وحش و مدیریت زیستگاه ها با اشاره به گام های مثبتی كه در جهت حفظ تنوع زیستی چه به صورت ملی و چه به صورت بین المللی برداشته شده است، اظهار نمود: همچون این ها می توان به توافق پاریس اشاره نمود كه ضمن آن كشورها موظف می باشند كه تولید كربن خویش را برای پیشگیری از گرمایش زمین كاهش دهند. هر چند كه این معاهدات و اقدامات اجرایی هنوز كافی نیست ولی نشان داده است كه انسان متوجه زیانی كه به طبیعت زده و در نهایت به خود برگشته، شده است.

علیزاده با اشاره به اینكه تخریب زیستگاه ها سبب از بین رفتن گونه های گیاهی و جانوری می شود، خاطرنشان كرد: اگر بتوانیم زیستگاه های ذخیره را در كشور به وجود بیاوریم گونه های گیاهی و جانوری می توانند در شرایط تغییر اقلیم به زیستگاه های ذخیره منتقل شوند ازاین رو اقدامات محلی و منطقه ای هم در حفظ تنوع زیستی بسیار موثر است.

این متخصص اكولوژی حیات وحش و مدیریت زیستگاه ها در انتها با اشاره به اینكه در كشور ما وضعیت خیلی از گونه ها مشخص نمی باشد، اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست برنامه های عملی برای مشخص كردن وضعیت گونه ها تدوین كرده است كه امیدواریم هر چه زودتر اجرایی شود چونكه كشور ما كشوری است كه تنوع زیستی بالایی دارد و لازم است كه از آنها برای به هم نخوردن تعادل زندگی خودمان محافظت نماییم.




1398/03/02
20:06:12
5.0 / ۵
4589
تگهای خبر: اقلیم , متخصص , محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
GOl Orkideh
گل ارکيده

گل اركیده

گل و گیاه

golorkideh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل اركیده محفوظ است