در گفتگو با مهر عنوان شد؛

حمله گرگ به انسان، از شایعه تا واقعیت

حمله گرگ به انسان، از شایعه تا واقعیت

گل اركیده: گرگاس جسورتر از گرگ و باهوشتر از سگ است و بر خلاف گرگ، از انسان نمی هراسد. این جسارت گرگاسها سبب كاهش ترس گرگها از انسانها باز شده است.



یك كارشناس محیط زیست درمورد اخبار مختلفی كه بتازگی در خصوص حمله گرگ به انسان انتشار یافته به خبرنگار مهر اظهار داشت: مدتی است خبرهای فراوانی از حمله ی گرگ ها در روستاهای مختلف كشور در خبرگزاری های كشور بازتاب داده می شود و حتی عكسهایی در دنیای مجازی پخش می شود كه این طور درتوضیح عكس ها بیان می شود كه گرگ موجب دریدن انسان بالغ شده است.
قادر رحمان زاده این اخبار را نادرست و غیر دقیق خواند و توضیح داد: متاسفانه چند سالی است به سبب رهاسازی غیر اصولی توله سگهای ماده در طبیعت شاهد رشد جمعیت حیوانی غول پیكر از تركیب گرگ و سگ و خطرناك تر از سگ و گرگ بوده ایم كه گرگاس خوانده می شود. گرگاس حیوانی درنده است كه نتیجه جفتگیری گرگ با سگ ماده است. این حیوان جسورتر از گرگ و باهوشتر از سگ است و بر خلاف گرگ، از انسان نمی هراسد. این جسارت گرگاسها سبب كاهش ترس گرگها از انسانها باز شده است، همین طور گرگاس برخلاف گرگ از بدو تولد دارای حالت درندگی است. سگهای گله در روستاها باز به لحاظ اینكه این حیوان مشتركات زیادی با آنها دارند تحرك خاصی نسبت به گرگاس نشان نمی دهند.
وی آگهی داد: نسبت دادن این حملات به گرگ ها موجب تهدید این گونه در آینده خواهد شد، این اخبار در حالی منتشر می شود كه خصلت گروهی زندگی كردن گرگ ها سبب می شود كه این حیوانات نزدیك اجتماعات انسانی نشوند. اساسا اگر غذای گرگ ها در طبیعت تامین گردد اخبار مبنی به حملات گرگ به دام ها باز به حد خیلی پایین خواهد رسید. از بین رفتن زیستگاه های طبیعی، كم شدن گونه های شكار گرگ ها مانند خرگوش و گراز كه شكار غیر مجاز بانی آن است، یكی از مهمترین دلیلهای هجوم گرگ به دام هاست.
این كارشناس محیط زیست اضافه كرد: سوژه مهم دیگری كه باز عامل انسانی دارد دفع غیراصولی زباله ها در اطرف روستاها، شهرها و همین طور رها كردن لاشه های دامداری و مرغ داری ها در كنار مزارع است كه می تواند از دیگر دلیلهای نزدیك شدن گرگ ها به اجتماعات انسانی باشد.
رحمان زاده اشاره كرد: جهت بررسی علل اصلی این رخدادها باید موضوعی كلان تر در حوزه اجتماعی را مورد بررسی قرار دهیم، موضوعی كه در كشور نهادینه شده است. اگر به همه كشور های توسعه یافته نگاهی اجمالی داشته باشیم نمی توان در هیچكدام تخصص مرتبط را نادیده گرفت، بطوریكه در فعالیت ها كاملا به صورت تخصصی اعمال می شود و هیچگاه كسانی كه در آن حوزه تخصص و تجربه نداشته باشند به كار یا مدیریت گمارده نمی شوند و حتی اجازه نمی دهند فعالین در حوزه مربوطه بدون تخصص وارد شوند. موضوعی كه كاملا در ایران برعكس و به جرات می توان گفت در بیشتر ارگان ها هیچ تخصص مرتبطی وجود ندارد، موضوعی كه در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی مشكلات عدیده تری را به وجود آورده است.
وی با طرح این پرسش كه آیا به خطر افتادن جان كودكان بویژه در روستاهای كشور ارزش پیگیری بودجه لازم برای كنترل جمعیت سگ ها را ندارد تصریح كرد: نبود تخصص و نادیده گرفتن هشدارهای متخصصین محیط زیست را باز می توان در احداث و افزایش گرگ های هیبریدی «گرگاس ها» باز مشاهده كرد. هشدارهایی كه چند سالی است برای كنترل جمعیت سگ ها داده می شود و همیشه مسولین مرتبط كمبود بودجه را بهانه ای برای كنترل جمعیت سگ ها بیان می كنند یا در استان هایی كه بودجه هایی برای كنترل در نظر گرفته شده است، متاسفانه شاهد می باشیم سوژه به این مهمی را به فعالینی كه نه تخصص و سواد كافی دارند و نه تجربه لازم، صرفا با رانت واگذار می كنند.

1397/11/16
15:35:59
5.0 / ۵
5028
تگهای خبر: متخصص , محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
GOl Orkideh
گل ارکيده

گل اركیده

گل و گیاه

golorkideh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل اركیده محفوظ است