آغاز فصل تخمگذاری لاك پشت ها در سواحل چابهار

آغاز فصل تخمگذاری لاك پشت ها در سواحل چابهار

گل اركیده: چابهار - فصل تخمگذاری لاك پشت های دریایی در سواحل ماسه ای منطقه رمین بندر چابهار در جنوب سیستان و بلوچستان شروع شد.


به گزارش گل اركیده به نقل از ایرنا شهرستان چابهار از خلیج گواتر تا خور پارگ دارای سواحل ماسه ای و مناطق متعددی برای تخمگذاری و تغذیه لاك پشت های دریایی است كه سالانه شمار زیادی از لاك پشت های ماده بخصوص لاك پشت سبز این سواحل شنی بكر را به منظور تخمگذاری انتخاب می كنند.
لاك پشت سبز نوعی لاك پشت دریایی است كه در آب های گرمسیری دریای عمان(مكران) و خلیج فارس زندگی می كند.
بیشتر تخمگذاری های لاك پشت سبز در سواحل ماسه ای مجاور روستاهای كچو، پوشات، كیش دپ، كوپان سر، پسابندر و لیپار شهرستان چابهار انجام می گردد.
در پایش های میدانی انجام شده توسط كارشناسان محیط زیست دریایی چابهار در سواحل منطقه از نیمه نخست خرداد سالجاری، تعدادی لانه تخمگذاری شده توسط لاك پشت های دریایی در سواحل منطقه رمین نوار ساحلی چابهار - گواتر مشاهده شده كه این مورد مبین آغاز فصل تخمگذاری لاك پشت های دریایی منطقه چابهار است.
فعالیت های حفاظتی قابل توجهی نظیر تهیه برنامه پایش، گشت میدانی شبانه به صورت همزمان در سواحل ماسه ای روستاهای مورد نظر، ثبت اطلاعات تخمگذاری، بیومتری و تگ گذاری لاك پشت های ماده، ساخت هچری سایت، مراقبت از تخم ها و لانه ها و رهاسازی نوزادان لاك پشت توسط كارشناسان محیط زیست دریایی با مشاركت جوامع محلی با هدف حفاظت از تخم های لاك پشتان تا رسیدن به مرحله نوزاد آوری در طول فصل تخمگذاری در سواحل چابهار انجام می گردد.
با توجه به طولی بودن سواحل و فاصله زیاد میان سواحل ماسه ای مستعد تخمگذاری و همینطور عوامل تهدید كننده مختلف در منطقه چابهار برای اماكن تخم گذاری و زادآوری لاك پشت ها، پایش همزمان سایت های زادآوری و حفاظت از محدوده های تخمگذاری این گونه های پرارزش دریایی در این شهرستان بسیار دشوارتر از سواحل ماسه ای واقع شده در جزایر است.
پایش این سایت ها نیاز به تامین اعتبار از جانب سازمان حفاظت محیط زیست، مشاركت بیشتر جوامع محلی و انجمن های مردم نهاد، اجرای برنامه های آموزشی، اجرای برنامه های پایش مشترك با كشورهای همسایه (عمان و پاكستان)، انجام اقدامات حفاظتی و اعمال برنامه های مدیریت زیست محیطی گسترده ای دارد.
**زیست هفت گونه لاك پشت دریایی در دریای عمان
رئیس اداره حفاظت محیط زیست چابهار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تصریح كرد: هفت گونه لاك پشت دریایی در آبهای گرمسیری خلیج فارس و دریای عمان زیست می كنند.
اشرفعلی حسینی اضافه كرد: بیشتر لاك پشت های سبز و بعضاً لاك پشت منقار عقابی مراحل زندگی خود شامل تولید مثل (جفت گیری و تخمگذاری) و تغذیه را در مناطق ساحلی دریای عمان بخصوص شهرستان چابهار سپری می كنند.
وی خاطرنشان كرد: خوردن تخم های لاك پشت ها توسط روباه، سگ و شغال یكی از اشكالات و موانع افزایش جمعیت لاك پشت هاست.
وی ادامه داد: تردد وسایط نقلیه در جاده ساحلی، ساخت موج شكن، تور ریزی صیادان، تاسیسات موجود در حریم دریا و تخریب لانه ها برای برداشت تخم توسط افراد سود جو در منطقه چابهار اماكن تخمگذاری و زادآوری لاك پشت ها را تهدید می كند.
وی بیان كرد: همه ساله با هدف حمایت و حفاظت از فرآیند زادآوری لاك پشت های دریایی از اواخر بهار تا آخر پاییز برنامه های پایش میدانی شبانه روزی در سواحل ماسه ای توسط كارشناسان محیط زیست دریایی چابهار با همكاری جوامع محلی انجام می گردد.
وی با اشاره به اینكه جمعیت قابل توجهی از دوزیستان خزنده در معرض انقراض در محدوده آبهای ایران زیست می كنند، تصریح كرد: زادآوری لاك پشت سبز در سواحل ایران بیشتر در سواحل جنوبی سیستان و بلوچستان بخصوص شهرستان های چابهار و كنارك انجام می گردد.
به گزارش گل اركیده به نقل از ایرنا چابهار و كنارك بعنوان تنها بنادر اقیانوسی ایران اسلامی در 645 كیلومتری جنوب زاهدان مركز استان سیستان و بلوچستان و در ساحل دریای عمان قرار دارند.
3043**3042 **6081


1397/03/24
12:45:54
5.0 / ۵
4691
تگهای خبر: آب , محیط زیست , مسیر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
GOl Orkideh
گل ارکيده

گل اركیده

گل و گیاه

golorkideh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل اركیده محفوظ است